Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" поступився "Шахтарю" у матчі Чемпіонату України

21 лютого відбувся матч 15-ого туру УПЛ між командами ФК "Шахтар" і ФК "Рух".
Фото ФК “Шахтар”

За інформацією пресслужби ФК "Рух", дві зміни у порівнянні з матчем проти "Ворскли" зробив керманич "Руху" Іван Федик. У стартовому складі проти "гірників" на правому фланзі захисту замість Копини з’явився Гагун, а на вістрі атаки Кухаревич змінив Кондракова. І саме Микола міг відкривати рахунок у зустрічі - м’яч після удару Климчука та рикошету від Вітао опинився у нападника "жовто-чорних", але той пробив поруч зі стійкою.

"Гірники" у першому таймі нечасто загрожували воротам Бандури, але свою ж першу нагоду реалізували. Тете отримав пас на хід від Марлоса, прокинув повз нашого кіпера  і наступним дотиком вразив порожні ворота - 1:0.  

До перерви команди особливо не форсували подій на полі. Всередині тайму можна пригадати удар Климчука здалеку та спробу Марлоса, який пробивав на виконання, але у ворота не поцілив. Наприкінці першої 45-хвилинки гру оживив супермомент за участю Кухаревича. Климчук класно закрутив на дальню стійку, але молодий нападник "Руху" у падінні знову пробив повз. "Шахтар" відповів не менш гостро: Корнієнко прорвався до штрафного і скинув у центральну зону, де чатував Тете. На щастя, бразилець пробив вище воріт.     

За відсутністю гольових нагод у другому таймі "гірники" несподівано подвоїли свою перевагу на 60-ій хвилині зустрічі. Допоміг VAR. Рефері поєдинку Микола Балакін після перегляду повтору угледів сумнівне порушення правил в епізоді з падінням Вітао у штрафному і призначив пенальті у ворота "Руху". Майкон з позначки переграв Бандуру - 2:0.

Іван Федик одразу кинув у бій свіжих гравців атаки - на поле вийшли Кондраков, Русин та Лях. Останній, до речі, у грі проти "Шахтаря" дебютував у складі "жовто-чорних" і міг стати автором гольової передачі на Кондракова, але Данііл пробив головою вище цілі.

Насамкінець понюхати пороху УПЛ керманич "Руху" дав змогу 16-річному Івану Варфоломєєву, який з’явився на останніх хвилинах зустрічі.

А вже у компенсований арбітром час "жовто-чорні" залишились у меншості. І знову своє ключове слово сказав VAR. За зіткнення з Майконом Бандуру вилучили з поля, а центрбек Давід Зец на кілька секунд був змушений приміряти на собі воротарські рукавички. Зрештою, після цього і пролунав фінальний свисток, який зафіксував перемогу "Шахтаря" над "Рухом".

Чемпіонат України. Favbet ліга. "Шахтар" (Донецьк) - "Рух" (Львів)  2:0 (1:0).
21 лютого 2021 року. Київ, НСК "Олімпійський".

Голи: Тете, 9, Майкон, 60 (пен.)

Попередження: Кухаревич, 5, Притула, 49, Карасюк, 59, Варфоломєєв, 90.

Вилучення: Бандура, 90+5 (VAR)

"Рух" (Львів): Бандура, Гагун, Білий, Зец, Мисик, Федорчук (Кухарук, 89), Карасюк (Варфоломєєв, 89), Притула, Климчук (Лях, 66), Бойчук Б. (Русин, 66), Кухаревич (Кондраков, 61).

"Львів" розпочинає рік з перемоги, а "Рух" – з нічиєї

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ