Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" з рахунком 2:1 переміг "Олександрію"

Сьогодні, 2 травня, на ʺАрені Львівʺ відбувався​ поєдинок 24-го туру Favbet Ліги між командами "Рух" та "Олександрія".
Фото ФК "Рух"

ʺЖовто-чорніʺ здобули вольову перемогу над ʺОлександрієюʺ 2:1. Голами відзначились Притула та Бойчук. 
Господарі поля подбали, аби команди відчули святковий пасхальний настрій. Перед початком матчу вперше в українському футболі капітани команд провели жеребкування крізь призму народних традицій. Максим Білий та Юрій Паньків били великодні яйця. До слова, писанка капітана ʺРухуʺ виявилась міцнішою. 

Ще до гри наставник ʺжовто-чорнихʺ Іван Федик зіткнувся з кадровими проблемами. Через дискваліфікацію не міг допомогти своїй команді нападник Данііл Кондраков, ще троє футболістів львів’ян перебувають в лазареті – Кухаревич, Русин та Сич. 

Все ж ʺрухівціʺ вийшли на поле налаштованими на бій і вже на 3-ій хвилині створили перший небезпечний момент біля воріт ʺОлександріїʺ. Борячук подав з правого флангу на Мисика. Мар’ян спершу прийняв м’яч, а другим дотиком з кута штрафної площі пробив у ближній кут – Паньків на місці.

ʺОлександріяʺ відповіла ударом Банади з-за меж карного майданчика – вище воріт. Опісля гості заволоділи ініціативою на полі і вже на 15-ій хвилині відкрили рахунок. Третьяков виграв боротьбу в центрі поля, сам же розігнав атаку та віддав передачу на Шастала. Удар півзахисника ʺОлександріїʺ Бандура парирував перед собою. На добиванні першим був саме Третьяков, який відправив м’яч у ворота ʺРухуʺ – 0:1. 

Підопічні Івана Федика намагалися будувати позиційні атаки, втім, вони розбивалися об редути олександрійців. Тож, наставник ʺжовто-чорнихʺ вирішив внести корективи у гру своєї команди ще до перерви. На 32-ій хвилині замість Кухарука на полі з’явився Притула, а Карасюка замінив Мартинюк. 

Відновити паритет у матчі намагався Андрій Борячук. Нападник ʺРухуʺ змістився з флангу в центр та метрів з 18-ти пробив по воротах гостей. Втім, для досвідченого Паньківа цей постріл не ніс жодної загрози. 

А от на 41-ій хвилині ʺрухівціʺ забили, але гол не зарахували через офсайд. Федорчук розкішною передачею вивів Притулу на побачення з кіпером ʺОлександріїʺ. Остап очну дуель в Паньківа виграв, але асистент рефері Світлана Грушко зафіксувала у півзахисника положення поза грою. Вердикт асистентки підтвердив і VAR. А вже у компенсований арбітринею час до першого тайму за надмірні емоції жовту картку побачив перед собою наставник ʺРухуʺ Іван Федик.

А от початок другого тайму ознаменувався для ʺРухуʺ одразу двома швидкими голами. ʺЖовто-чорніʺ за дві хвилини перевернули хід зустрічі. Спершу пройшла чудова атака правим флангом. Роман Гагун віддав зрячу передачу на Борячука. Андрій помітив підключення у штрафний майданчик Бойчука та віддав на нього пас. Богдан прострілив на ближню стійку на Притулу. Хавбек ʺРухуʺ випередив оборонця ʺОлександріїʺ та першим же дотиком переправив м’яч у сітку – 1:1. Для Остапа цей гол став дебютним у складі ʺжовто-чорнихʺ. 

А ще за мить ʺрухівціʺʺ вийшли вперед. На цей раз Мар’ян Мисик на лівому фланзі віддав довгу передачу на Борячука. Андрій виграв позиційну боротьбу та, як і в попередньому епізоді, підключив до атаки Бойчука. Богдан взяв гру на себе та влучно пробив у лівий кут воріт Паньківа – 2:1 на користь ʺРухуʺ.

Для гравців ʺОлександріїʺ два пропущені м’ячі були, наче грім серед ясного неба. Тож підопічні Володимира Шарана одразу побігли в атаку, аби відновити статус-кво. В одному з епізодів Мишенко на правому фланзі помітив підключення Мірошниченка та покотив Денису на хід. Півзахисник олександрійців прострілив у зону 11-метрової позначки на Третьякова. Максим першим же дотиком пробив по воротах Бандури, втім, кіпер ʺРухуʺ показав себе у всій красі та парирував постріл Третьякова. 

А вже на 73-ій хвилині ʺжовто-чорніʺ вибігли у блискучу контратаку. Борячук у центрі поля виграв позиційну боротьбу в оборонця ʺОлександріїʺ. Богдан Бойчук підхопив м’яч та увірвався у штрафну площу гостей. Передачу хавбека на Борячука намагався перехопити Стецьков, але м’яч знову відскочив до Бойчука. Богдан обіграв Стецькова та потужно пробив по воротах Паньківа. На жаль, м’яч пролетів над поперечкою.

Загалом у другому таймі підопічні Івана Федика продемонстрували дуже якісний футбол, як в обороні, так і в атаці, та довели цей матч до логічного завершення. У підсумку, 2:1 вольова перемога ʺРухуʺ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ