Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Рух" зіграє товариські матчі з білорусами та норвежцями

У середу, 6-го березня, «рухівці» проведуть відразу два спаринги – з білоруською командою «Славія-Мозир» (початок – 11:00) і норвезьким «Фрамом» (17:00).

«Славія-Мозир» – білоруський футбольний клуб з міста Мозир Гомельської області. Поперемінно виступає у вищій та першій лігах чемпіонату Білорусі. Минулий сезон особливо вдався цій команді. Вона впевнено перемогла у Першій лізі білоруського футболу та виборола путівку у Прем’єр-лігу. Причому майбутній суперник «Руху» пройшов турнірну дистанцію без поразок – у 28-ми матчах 21-на перемога та 7 нічиїх.

Тепер «Славія-Мозир» намагатиметься закріпитися в елітній лізі Білорусі та принаймні наблизитися до тих часів, коли команда ставала чемпіоном країни (1996 та 2000) та володарем Кубка Білорусі (1996 та 2000). Зараз у складі «Славії» є 4 українські футболісти: воротар Родіон Сямук, півзахисники Дмитро Воробей та Ігор Воронков і нападник Максим Слюсар.

Норвезький «Фрам» представляє 40-тисячне місто Ларвік, яке розташоване у провінції Вестфол на відстані приблизно за 100 кілометрів на південний захід від столиці Осло. Футбольний клуб «Фрам» один із найстаріших у норвезькому футболі: дата його заснування – 15-го січня 1894-го року. Однак за свою тривалу історію він лише одного разу вигравав чемпіонат країни (1950) та одного разу виходив у фінал Кубка Норвегії (1912).

Останнім часом «Фрам» незмінно виступає у 2-му дивізіоні норвезького футболу (аналог української Другої ліги). Сезон-2018 команда завершила на 10-му місці у своїй зоні (як і в Україні Друга норвезька ліга поділена на дві зони) серед 14-ти колективів.

ФК «Рух»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ