Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рятувальники Львівщини чотири рази за добу гасили пожежу сухостою

Як повідомили 24 березня Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, протягом доби рятувальники здійснили 4 виїзди на пожежі сухої трави.
Фото: ДСНС Львівської області

23 березня об 15:54 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. П’ятничани Стрийського району.

До місця виклику негайно виїхали рятувальники 8 державної пожежно-рятувальної частини м. Стрий.

О 16:25 вогнеборці ліквідували пожежу. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 900 кв. м.

Цього ж дня о 17:04 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в м. Броди на вул. Львівська. Пожежу о 17:18 локалізували та о 17:35 повністю ліквідували. Вогнем знищено суху траву та очерет на площі 300 кв. м.

О 18:37 надійшло ще одне повідомлення про пожежу в с. Гряда Жовківського району. На місці події працювали вогнеборці місцевої пожежної команди сел. Куликів. Пожежу вдалось ліквідувати о 19:26. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 200 кв. м.

О 19:19 надійшло повідомлення про пожежу в с. Милошовичі Пустомитівського району. До місця виклику негайно виїхав пожежний підрозділ 25 ДПРЧ м. Пустомити. Пожежу ліквідували о 19:53. Вогнем знищено суху траву та чагарник на площі 400 кв. м

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, автозаправних станцій.

Пам’ятайте, спалювання сухої рослинності або її залишків не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й призводить добагатьох інших негативних наслідків, загрожуючи життю та здоров’ю людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ