Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рятувальники Львівщини продовжують знищувати застарілі боєприпаси

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівської області, 23 січня рятувальники Львівщини знищили чотири боєприпаси часів Другої світової війни.
Пам’ятка для тих, хто знайшов вибухонебезпечні предмети

23 січня о 14:38 до Служби порятунку ʺ101ʺ надійшло повідомлення, що в полі на відстані 100 м від житлових будинків с. Грабовець Стрийського району виявлено предмет ззовні схожий на мінометну міну часів Другої світової війни.

Цього ж дня о 14:38 до рятувальників надійшло повідомлення що в м. Стрий під час проведення земляних робіт на власному подвір’ї, на відстані 15 м від житлового будинку виявлено предмет ззовні схожий на артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

За фактами виявлення боєприпасів повідомлено правоохоронні органи та подано термінові заявки до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та їх знищення.

Водночас, 23 січня піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 2 боєприпаси часів Другої світової війни.

Артилерійський снаряд калібру 122 мм, який виявили в с. Верещиця Яворівського району під час впорядкування подвір’я на відстані 10 м від житлового будинку.

Мінометну міну калібру 120 мм, виявлену в с. Малинівка Пустомитівського району під час прогулянки лісом. Боєприпас знаходився на відстані 150 м від житлових будинків.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує, що боєприпаси часів війни, незважаючи на розміри та значний вік, вкрай небезпечні. Натрапити на них можна в різних місцях. Тому, в таких випадках необхідно бути вкрай обережними, в жодному разі не чіпати предмет, схожий на боєприпас, а тим паче, не намагатися його вилучити та перенести. Про знахідку необхідно терміново повідомити місцеві органи влади або Службу порятунку за номером ʺ101ʺ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, протягом доби, 22 січня, на Львівщині виявили 10 застарілих боєприпасів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ