Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Рятувальники закликають громадян, не ризикувати життям, вирушаючи у туристичні поход

Рятувальники закликають громадян, не ризикувати життям, вирушаючи у туристичні походи за несприятливих погодних умов! Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі ДСНС Львівщини.

Ось уже кілька днів поспіль рятувальники наполегливо попереджають громадян про сніголавинну небезпеку на схилах Карпат. Снігопади та хуртовини на високогiр’ї становлять пряму загрозу для життя та здоров'я туристів, які попри застереження надзвичайників вирушають у негоду в гори.

Рятувальники повсякчас залучаються до пошуків та порятунку людей, які втрачають орієнтацію на місцевості, відходять від запланованого маршруту, або травмуються під час походу.

Так, варто пригадати нещодавні події з трагічним фіналом, коли в Івано-Фраківській області, не зважаючи на застереження рятувальників, туристи з Одещини вирушили на Говерлу. При сходженні на гору дві людини 1987 та 1989 років народження травмувалися, їх рятувальники доправили до спортивної бази «Заросляк» та передали медикам. Ще одна жінка 1965 року народження загинула.

Вже 20 січня рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи ДСНС Львівщини на гірськолижних трасах надали допомогу 4 травмованим туристам-лижникам, з яких 2 — діти. Так, на горі Тростян надано допомогу трьом потерпілим, зокрема, чоловіку 1970 року народження, мешканцю м. Дніпро, який отримав травму лівої ноги, дитині 2008 року народження з м. Вінниця, яка травмувала ліву ногу, та дитині 2006 року народження зі Львова, яка також отримала травму лівої ноги. Крім того, на гірськолижному витягу «Політехнік» надавалась допомога травмованому туристу-лижнику — чоловікові 1974 року народження, мешканцю м. Одеса, який травмував ногу. Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання подальшої допомоги.

Знов-таки на Львівщині днями рятувальники Славської пошуково-рятувальної групи на лижній трасі г. Високий Верх допомагали лижниці 1991 року народження з м. Белз, Львівської області, яка травмувала ногу. Рятувальники надали потерпілій домедичну допомогу та спустили травмовану до підніжжя гори, де передали медикам.

А на Закарпатті 21 січня надійшла інформація, що на гірськолижному курорті "Пилипець", в районі г. Гемба, під час катання на лижах зникли та не виходять на зв'язок двоє туристів 1953 та 1956 років народження, мешканці м. Київ.  Від ДСНС на пошуки було залучено рятувальників гірського пошуково-рятувального відділення смт Воловець. О 21:55 туристи вийшли на зв'язок та повідомили, що знаходятья у с. Березники, Свалявського району. Туристів рятувальники доправили  в Пилипець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ