Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Ринок праці Львівщини: 60% безробітних - з вищою освітою

Станом на 1 квітня 2018 року у Львівській області на одну вакансію в середньому претендували дві особи (торік – 4). Неукомплектованими залишалися 6 905 вільних робочих місць і вакантних посад. Середній розмір зазначеної у них заробітної плати становив 5,3 тис. грн. Про це Гал-інфо повідомили у Львівському обласному центрі зайнятості.

За посередництва обласної служби зайнятості роботу шукали 14,9 тис. осіб, з них 58,4% складали жінки, 39,8% – молодь віком до 35 років, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, дисбаланс на ринку праці спричинений тим, що 59,8% безробітних мають вищу освіту, тоді як у банку вакансій 76,3% пропозицій працевлаштування є для представників робітничих професій.

Для зменшення розбіжності між попитом і пропозицією робочої сили служба зайнятості організовує професійне навчання. Приміром, цього року за скеруванням центрів зайнятості 2,5 тис. безробітних здобули нову, більш затребувану на ринку праці, професію або підвищили рівень компетенції.

З них 700 навчалися у Львівському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ. У цій освітній установі можна здобути фах електрогазозварника, монтера кабельного виробництва, продавця продовольчих або непродовольчих товарів, касира торговельного залу, монтажника санітарно-технічних систем і устаткування, оператора котельні, тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва різних категорій, водія тролейбуса або трамвая, візажиста, перукаря, манікюрника тощо.

Упродовж трьох місяців послугами центрів зайнятості скористалися 22,3 тис. безробітних (на 5,0 тис. менше, ніж у відповідному періоді торік), а працедавці задекларували 22,1 тис. вакансій (на 0,4 тис. більше, ніж у 2017 році).

Загалом у січні-березні цього року служба зайнятості допомогла знайти роботу 12,3 тис. мешканцям області, ще 1,0 тис. осіб залучила до виконання громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ