Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Ритми спротиву: Український джаз в контексті радянської цензури

У Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17) відбудеться лекція Богдани Ткачук "Ритми спротиву: Український джаз в контексті радянської цензури".

Лекція присвячена зародженню та розвитку українського джазу, який з'явився в умовах радянської системи ідеології та пропаганди.

"Ми дослідимо як джаз - символ свободи та творчого самовираження, прокладав свій шлях крізь складні політичні та культурні реалії радянського режиму", - зазначають організатори.

Подія відбудеться в четвер, 5 вересня 2024 року о 18.00.

Богдана Ткачук - культурологиня, дослідниця, менеджерка проєктів культури, кураторка онлайн курсів у Лабораторії креативних проєктів CreatorsMatter. Авторка низки наукових публікацій та публічних лекцій на тему феномену пам'яті. Досліджує витоки українського джазу, котрі здійснює разом із командою Дому звуку та ГО "Українська асоціація культурологів" в музичній фонотеці колишнього Львівського радіо. Завершує дисертаційне дослідження на тему української культурної пам'яті у Львівському національному університеті імені Івана Франка. Організаторка та кураторка мистецьких виставок та конференцій неформальної освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ