Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Саакашвілі отримав півмільйона доларів від Курченка - глава ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що лідер "Руху нових сил" Михеїл Саакашвілі отримав від українського бізнесмена Сергія Курченка півмільйона доларів на організацію акцій протесту. Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Встановлено, що наближена до Саакашвілі особа - громадянин Северіон Дангадзе за узгодження із самим Саакашвілі звернувся через довірену особу до Сергія Курченка, що переховується від переслідування українських правоохоронних органів у Москві, з пропозицією фінансування діяльності Саакашвілі в обмін на інтереси членів організованого злочинного угрупування. Нами зафіксовано отримання з російського боку до оточення Саакашвілі близько півмільйона доларів, приблизно половина суми якої було вручено Северіону Донгадзе під контролем українських спецслужб, тобто з переписуванням номерів купюр і фіксацією самої операції передачі", - заявив Луценко.

Прорив Саакашвілі через кордон коштував 300 тисяч доларів, - Генпрокуратура

Генпрокурор зазначив, що зі слідством співпрацювали кілька українців, які знаходилися на території Москви і дали закриті свідчення в рамках цього кримінального провадження. "Саме їхня діяльність дозволяє нам оприлюднити аудіо- і відеодокази фінансування діяльності Саакашвілі з боку Сергія Курченка та інших членів злочинної організації, безпосередньо пов'язаною з Федеральною службою безпеки Російської Федерації", - додав Луценко.

Він стверджує, що слідство дійшло висновку, що Курченко фінансував Саакашвілі з метою "захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинної організованого угруповання у зупиненні їхнього кримінального переслідування та відновлення контролю над активами, які вони придбали у свій час в кримінальний спосіб".

Як повідомлялося, працівники Генпрокуратури та Служби безпеки у вівторок вранці провели обшук у помешканні Саакашвілі по вулиці Костьольній в Києві. Після обшуку Саакашвілі затримали і намагаються вивезти в мікроавтобусі. Водночас прихильники політика оточили мікроавтобус і перешкоджали його проїзду.

Пізніше на сайті СБУ з'явилося повідомлення, що Саакашвілі затримали у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 ККУ (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ