Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Садовий і Дездемона. Як соцмережі відреагували на звільнення Магдиш

Після публічних вибачень міського голови Львова Андрія Садового перед Церквою за сказані в інтерв'ю слова начальниці управління культури Львівської міської ради Ірини Магдиш, з'явилося повідомлення про те, що вона написала заяву на звільнення. Користувачі соціальної мережі Фейсбук гостро відреагували на це.

Міського голову звинувачують у тому, що він загрався напередодні виборів. Користувачі пишуть, що більше не вважають Садового прогресивним мером.

Нагадаємо, що духовенство УГКЦ звернулося до Садового з вимогою відреагувати на слова Ірини Магдиш, які вона сказала в інтерв'ю "Українській правді": «Есть районы, где вообще ничего нет - ни одного культурного центра, ни одной библиотеки, театра или кинотеатра. Это мертвые районы в культурном смысле. Единственное развлечение для людей в таком районе – церковь. И церковь начинает на этом жировать и злоупотреблять страшным образом. В одном из таких районов в каждой школе в вестибюле стоит фигура Божьей матери, обложенная цветами, такой алтарь маленький. Иногда я там заставала моменты, когда во время уроков дети стояли как на линейке перед этим алтарем, а пастор правил службу. На мой вопрос, почему дети здесь, а не на уроках, никто не нашелся что ответить. Это их деньги. Их прихожане – это их деньги, а прихожан надо воспитывать с малых лет. Если человек привык ходить в церковь как на единственное развлечение в своем мире, и вносить пожертвования, то церковь будет процветать». 

Садовий вибачився і написав на Фейсбуці: "Пані Ірина прийняла самостійне рішення написати заяву про відпустку до 23 жовтня та звільнення після неї".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ