Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

САП підтвердила затримання на хабарі заступника міністра

У прокуратурі підтвердили, що на одержанні 400 тисяч доларів США хабара викрили заступника міністра розвитку громад
Фото з телеграму САП

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі підтвердили, що на одержанні 400 тисяч доларів США хабара викрили заступника міністра розвитку громад.

Про це САП повідомляє у телеграмі.

Правоохоронці викрили заступника Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України та інших членів організованої злочинної групи на одержанні 400 тисяч доларів США неправомірної вигоди за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки.

Попередня правова кваліфікація дій затриманого – ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України.

Наразі осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання повідомлення про підозру та, відповідно, обрання запобіжного заходу.

«Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн на відновлення об‘єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення у зимовий період світлом, теплом і водопостачанням. Однак у межах слідства з’ясувалося, що низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів. Так, перебуваючи у змові з іншими особами, посадовці забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Натомість підприємці мали передати посадовцям за «перемогу» у тендерах 280 млн грн, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг», - розповіли подробиці у САП.

Під час проведення обшуків в офісі підприємців було виявлено та вилучено 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США.

Зауважимо, що викриття злочинної організації, до складу якої входив заступник Міністра, відбулась завдяки оперативному проникненню детективів до складу організованого злочинного угруповання.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до вчинення цього злочину.

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ