Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

"Сармати" не злетіли: росія провела невдалі випробування ракети

Росія провела невдалі випробування міжконтинентальної балістичної ракети “Сармат”, під час візиту президента США Джо Байдена в Україну.

Про це повідомляє видання CNN з посиланням на двох високопосадовців США.

20 лютого, поки Байден перебував у Києві, Росія провела випробування міжконтинентальної балістичної ракети, яке, ймовірно, було невдалим.

"Росія заздалегідь повідомила США про запуск ракети через спеціальні лінії зв’язку", — сказав один зі співрозмовників для CNN.

Інший чиновник заявив, що випробування не становить небезпеки для Сполучених Штатів і що США не розглядають це випробування як аномалію чи ескалацію.

У виданні підкреслюють, що випробування ракети “Сармат” вважають невдалим. Якби запуск був успішний, то президент РФ Володимир Путін наголосив би на цьому у своїй промові до Федеральних зборів 21 лютого. Але про запуск він нічого не сказав та заявив, що росія призупинить участь у Договорі про скорочення ядерних озброєнь зі США.

"Путін повідомляв про успішні випробування міжконтинентальних балістичних ракет в минулому, включно з квітнем минулого року, коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Тоді було заявлено про перший успішний пуск ракети “Сармат”, — йдеться у статті.

CNN звернулись за коментарями до посольства росії у Вашингтоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ