Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

СБК "Львів" обіграв "Франківськ-ПНУ" у першому матчі плей-офф

Спортивно-баскетбольний клуб «Львів» переміг «Франківськ-ПНУ» у першому чвертьфінальному матчі чемпіонату Суперліги.

Львів’янки на виїзді святкували перемогу з рахунком 71:51. У складі львівської команди феноменальний матч провела Христина Філевич, яка набрали більше, ніж половину очок усієї команди – 36 з 71-го. Рахунок у серії до двох перемог став 1:0 на користь СБК «Львів».

До звітного протистояння у чвертьфінальній серії плей-офф обидві команди підійшли з кадровими втратами. У складі СБК «Львів» не змогла зіграти Вікторія Бабич, а у «Франківськ-ПНУ» - Олена Огороднікова.  

Нагадаємо, за домовленістю обох сторін і зайнятість палацу спорту «Галичина» у Львові команди домовилися два, а при необхідності і три матчі чвертьфінальної серії плей-офф грати в Івано-Франківську. Перший з них був повністю за СБК «Львів». Команда Ірини Кленіної, продемонструвавши один з кращих матчів в сезоні, здобула цілком заслужену перемогу.

З перших хвилин зустрічі стало зрозуміло, що вдало гра львів’янок в обороні може стати запорукою вдало гри і в атаці. Господарки майданчика довгий час у першій чверті у графі забитих очок мали лише один пункт, натомість львів’янки в атаці діяли дещо краще та результативніше.

Вирвавшись вперед у рахунку з самісінького початку гри, команда Ірини Кленіної контролювала хід поєдинку, під час якого не особливо було зрозуміло хто завершив регулярний чемпіонат на третьому, а хто на шостому місці. СБК «Львів» ні в чому не поступався супернику, а у деяких моментах і взагалі його перегравав.

У складі СБК «Львів» цього вечора був свій лідер Христина Філевич. Вона не тільки влучно атакувала здалеку, а й вміло йшла у прохід та забивала з середньої дистанції. Окрім Христини Філевич, у складі СБК «Львів» були й інші лідери – дуже часто влучно вистрілювали Ольга Краснікова, Марія Ковтун та Марія Дубас.

Ключовою у матчі виявилася третя чверть матчу, яку львів’янки уже вкотре у сезоні провели дуже і дуже впевнено. У третій чверті СБК «Львів» святкував перемогу з рахунком 30:15, після чого стало зрозуміло, що господарки матчу навряд чи переламають хід поєдинку. Особливо це стало зрозуміло тоді, коли Христина Філевич виконала феноменальний триочковий зі своєї частини майданчика разом із сиреною про завершення третього періоду.

У четвертій чверті гри СБК «Львів» довів матч до логічної перемоги, не дозволивши супернику наблизитись у рахунку. Фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу СБК «Львів» з рахунком 71:51.

Другий матч у чвертьфінальній серії плей-офф, який може стати останнім, відбудеться в Івано-Франківську у п’ятницю, 19 квітня. Початок матчу – 17:30.

Баскетбол. Жіноча Суперліга. Плей-офф. Чвертьфінал

«Франківськ-ПНУ» - СБК «Львів» - 51:71 (15:9, 14:13, 30:15, 12:14)

«Франківськ-ПНУ», найрезультативніші: Уро-Нілє (16 очок, 15 підбирань), Космач (12)

СБК «Львів», найрезультативніші: Філевич (36), Краснікова (14)

ФБЛ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ