Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

СБК "Львів": перемога, що вивела у плей-офф

Спортивно-баскетбольний клуб «Львів» виконав завдання-мінімум у дебютному для себе сезоні Суперліги. Після домашньої перемоги над БК «Рівне»-ОШВСМ (59:54) команда Ірини Кленіної забронювала за собою як мінімум шосте місце у турнірній таблиці, а відтак львів’янки продовжать боротьбу за медалі.

Ще після успішного для СБК «Львів» матчу в Одесі проти місцевого «Інтерхіма» головний тренер суперника львів’янок Ірина Щепакіна привітала нашу команду з виходом у плей-офф. Втім, навіть після цих слів тренера одеситок, в «Інтерхіма» були теоретичні шанси для того, щоб потрапити у потяг під назвою «майбутнє».

Втім, провальний перший матч «Інтерхіма» на виїзді проти «Київ-Баскета» (поразка з рахунком 49:103) та успішний домашній матч СБК «Львів» проти БК «Рівне» (перемога львів’янок з рахунком 59:54) розставили майже усі крапки над «і» у турнірній таблиці жіночої Суперліги. Залишається лише відкритим запитання хто саме займе п’яте місце за підсумками регулярного чемпіонату. Відповідь на це питання ми зможемо отримати уже завтра, 12 квітня, коли СБК «Львів» вдома зіграє з «Вінницькими Блискавками», а БК «Рівне» на виїзді - з «Франківським-ПНУ».

Для СБК «Львів» матч проти команди з Рівного був особливим також в тому плані, що тричі протягом сезону львів’янки ніяк не могли обіграти своїх географічних сусідів. БК «Рівне» став одним з небагатьох суперників львів’янок у цьому сезоні, який мав очний результат 3:0 на свою користь.

Останній матч регулярного чемпіонату між СБК «Львів» та БК «Рівне» пройшов у приблизно рівній боротьбі. Головний тренер гостей Валерій Жартун зіштовхнувся у матчі з серйозною проблемою – відсутністю центрової, однак цю прогалину в обороні суперника команда Ірини Кленіної використовувала не так часто. Центрова СБК «Львів» Марія Ковтун була хоч і дуже корисною на майданчику, однак часто з доволі простих ситуацій хибила і ніяк не могла вийти на стабільний рівень своєї гри.

У складі БК «Рівне» явним лідером цього дня була розігруюча Вікторія Шматова, проте її 22-ох очок не вистачило команді для успішного підсумкового результату. СБК «Львів» традиційно вела вперед Христина Філевич. Втім, її старання як і в обороні, так і в атаці регулярно підтримували Ольга Краснікова, Марія Дубас, Марія Ковтун та інші баскетболістки команди господарів.

Незважаючи на мінімально програну першу чверть матчу, львів’янки вели у рахунку протягом усього поєдинку. Моментами господарки навіть виходили вперед з різницею у 13-14 очок, проте в останній чверті команда Валерія Жартуна могла зробити серйозний камбек у рахунку.

На останній період у матчі команди вийшли за рахунку 47:34 на користь львів’янок, проте менше, ніж за половину останнього періоду, команда з Рівного 10 очок відіграла і залишалася до свого суперника на відстані одного влучного триочкового.

Втім, коли команда Валерія Жартуна розігралася не на жарт, львів’янки поступово гасили інтригу у матчі уже власними «трюльниками». Особливо важливим став кидок з периметра від Марії Дубас, після якого рахунком став 57:51 на користь СБК «Львів». Що цікаво, в попередній атаці схибила з периметра гравець Рівного Людмила Спиродонова.

«Трюльник» від Дубас став переломним у матчі, оскільки до завершення четвертої чверті команди провели лише по одній влучній атаці. Матч завершився справедливою перемогою СБК «Львів» з рахунком 59:54.

Завтра, 12 квітня, СБК «Львів» зіграє останній домашній матч регулярного чемпіонату проти «Вінницьких Блискавок». Початок матчу у палаці спорту «Галичина» (вул. Керченська, 8) о 16:45. Вхід – вільний!

СБК «Львів» - БК «Рівне-ОШВСМ» - 59:54 (15:17, 11:4, 21:13, 12:20)

Найрезультативніші у складі СБК «Львів»: Христина Філевич (23 очки, 9 підборів), Марія Ковтун (12 очок, 10 підборів)

Найрезультативніші у складі БК «Рівне»: Вікторія Шматова (22 очки), Владислава Кіба (10 очок)

basketball.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ