Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ МП з Чернівеччини Лонгину

Служба безпеки й Нацполіція викрили настоятеля Свято-Вознесенського чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП на розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.
Михайло Жар (Фото: Спілка православних журналістів)

Про це пише Служба безпеки. 

"Під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її «церквою антихриста» і «сатанинською». Тим самим він ображав релігійні почуття вірян і провокував загострення внутрішньої обстановки в регіоні", - зазначили правоохоронці.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності клірика.

Тепер фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Пресслужба УПЦ МП повідомила, що йдеться про митрополита Банченського Лонгина (в миру Жар Михайло Васильович).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо раніше, настоятель Свято-Вознесенського Банченського монастиря Михайло Жар був палким прихильником Віктора Януковича, а після початку АТО в Україні єпископ не благословляв йти на війну. Також Лонгин не підтримав автокефалію Православної церкви в Україні. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ