Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

СБУ продовжує інформувати про факти військової агресії Росії проти України

СБУ продовжує інформувати громадськість про задокументовані факти військової агресії Росії проти України, - Прес-центр СБ України.

Чотири роки тому, 29 травня 2014 року на територію Луганської області таємно вторгнувся спецпідрозділ російських спецслужб під назвою «приватна військова компанія «Вагнера» у складі 86 осіб (за рік чисельність зросла до 1500). Служба безпеки України встановила персональні дані кожного з терористів. Більша частина найманців брала участь у бойових діях у Сирії в 2013 році у складі компанії «Слов’янський корпус», а пізніше використовувались Росією у силових заходах під час анексії АР Крим.

Одним із злочинів, вчинених цими росіянами в Україні, є збиття військово-транспортного літака ІЛ-76, в результаті чого загинуло сорок дев’ять українських бійців. Нагадуємо, що раніше Служба безпеки України оприлюднила відомості щодо осіб, які безпосередньо причетні до цього жахливого злочин.

Сьогодні СБУ оприлюднює чергові перехоплення розмов російських терористів. Діалог між колишнім очільником ТЕР-ЛНР Плотницьким та офіцером ГУ ГШ ЗС РФ – керівником найманців Уткіним документує роль російських військових у бойових діях в Луганської області у період 2014-2015 років.

Друга розмова є черговим доказом того, що найманці «Вагнера» безпосередньо підпорядковувалися офіцерам спецслужб РФ. Зокрема, одним з кураторів терористів був військовослужбовець ГУ ГШ ЗС РФ Іванніков Олег Володимирович, більш відомим як «Оріон» - російський офіцер, який причетний до збиття рейсу МН17 з російського ЗРК «Бук-М1».

Розмови наглядно демонструють, що російські найманці є «гарматним м’ясом» для вищого військового командування РФ. Служба безпеки України встановила, з червня 2014 року силами АТО було знищено  як мінімум тридцять шість громадян РФ з числа ПВК «Вагнера». Їх загибель в Україні є прямим свідченням російського військової агресії проти нашої країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ