Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ припинила діяльність Інтернет-агітатора сепаратистів, який співпрацював з ФСБ

Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність мешканця Запоріжжя, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах, - прес-центр СБ України.

За завданням кураторів з т.зв. «ДНР», чоловік розміщував у Інтернеті на різних інформаційно-політичних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу. Запорожець також закликав до акцій громадської непокори діючій владі, розміщував іншу інформацію для збільшення соціальної напруги в суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні. Себе він позиціонував як прихильника ідеї створенняфейкової «запорізької народної республіки» у складі так званої «новоросії».  

Співробітники спецслужби також встановили, що в 2015 та на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через мережу Інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій та проукраїнських діячів регіону.

Інтернет-агітатор пересилав своїм кураторам також зібрані ним відео- та фотоматеріали з детальним описом охорони та слабких місць, стратегічних та оборонних об’єктів регіону. За оперативними даними, ця інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у запорожця комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ