Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ розслідує крадіжку ячменю на $60 мільйонів фірмами росіянина з-під носа міністра зі «Свободи»

СБУ розслідує викрадання ячменю на $60 млн у Державної продовольчо-зерновій корпорації України.

Про це повідомила «Перша інстанція» з посиланням на ухвалу Печерського райсуду від 23 грудня. 

У липні-листопаді 2014 року невстановлені особи від імені фірм «Lirtavis Enterprises LTD» (Кіпр) і «Fedcominvest Europe Sarl» (Монако) під виглядом укладення і виконання зовнішньоекономічних контрактів заволоділи 295 тис тонн ячменю ДПЗКУ вартістю більше $60 млн.

Суд надав слідчому доступ до реєстраційної справи ТОВ «Федкомінвест-Україна». Ця фірма заснована компанію «Fedcominvest Europe Sarl» з Монако та громадянин Угорщини – Олексій Федоричев.

Раніше слідство називало суму розтрати ДПЗКУ 16 млн грн. внаслідок проведення з порушенням законодавства операцій з експорту зернових культур за зниженою вартістю на користь підконтрольним їм офшорним підприємствам: «Somerton Business LTD», «Lirtavis Enterprises LTD» та «Fedcom Europe Sart», що мають ознаки фіктивності. Транспортування та відвантаження зерна здійснювалось ТОВ з іноземними інвестиціями «Трансінвестсервіс», TOB «ТІС-Зерно» та TOB «ТІС-Міндобрива».

Від «Наших грошей»:

У 2014 році міністром агарної політики був представник Ігор Швайка, який нині фігурує у кримінальному провадженні за отримання хабара, також ведуть карні справи по оборудкам у відомстві після Майдану.

За матеріалами справи, компанії «Lirtavis Enterprises LTD» і «Fedcominvest Europe Sarl» купували у ДПЗКУ зерно для поставки «Saudi Grains and Fodder Holding LLC». За даними слідства, Олексій Федоричев особисто брав участь в організації транспортування цього зерна з України до Саудівської Аравії.

Раніше у ЗМІ писали про тісні і дружні зв’язки Федоричева з екс-народним депутатом Юрієм Іванющенком. Так, син Іванющенка Арсеній займався футболом в юнацькій команді «Монако», яку спонсорували структури Федоричева.

Фірма «ТІС-Вугілля» Федоричева веде бізнес у Одеському морпорту і є співзасновником фонду «На благо Одеси», що підтримує команду нового губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі. Зокрема, цей фонд оплатив телевізійну рекламу команди Саакашвілі.

nashigroshi.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ