Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ викрила багатомільйонну фінансову оборудку в районі АТО

Співробітники служби безпеки викрили у районі проведення антитерористичної операції велику фінансову оборудку з використанням міжнародних платіжних систем. Про це на брифінгу в п'ятницю в Києві розповіла речник СБУ Олена Гітлянська.

Група зловмисників надавала нелегальні послуги з перерахування та переведення у готівку грошових переказів, використовуючи криптовалюти та міжнародні платіжні системи.

Бізнес був організований у Донецькій та Київській областях.

Клієнти віддавали організаторам банківські платіжні картки, через які вони здійснювали операції з переведення електронних коштів у готівку і навпаки, отримуючи за це відсоток.

Зловмисники встигли нелегально "прокрутити" понад 50 мільйонів гривень, з яких не сплатили державі 4,5 мільйона гривень податків.

За оперативною інформацією, серед користувачів нелегального сервісу були мешканці тимчасово окупованих терористами територій.

Під час обшуків у Києві в одного з організаторів правоохоронці виявили кілька десятків платіжних карток, комп’ютерну техніку та носії інформації, які використовувалися для здійснення фінансових оборудок.

Відкрито кримінальне провадження, триває досудове слідство.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ