Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ виявила прихований арсенал військових засобів ураження

Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
Фото ООС
1/3
За наказом Командувача Об’єднаних сил в районі проведення ООС постійно здійснюється комплекс заходів щодо запобігання незаконному обігу зброї та боєприпасів. Днями співробітники СБУ отримали та реалізували оперативну інформацію та виявили прихований арсенал військових засобів ураження. Про це інформують у пресцентрі ООС.

Оперативники спецслужби встановили, що схрон належить члену незаконних збройних формувань, який з 2015 року перебуває у «Батальйоні «Восток». Він проходив спеціальну підготовку з диверсійно-розвідувальної діяльності на території РФ, як снайпер бере участь у збройному протистоянні проти Збройних Сил України.

У межах документування протиправної діяльності бойовика за статтями 110, 258-3, 260 і 438 слідчі провели обшук на подвір’ї дачної садиби у Покровському районі, яку раніше відвідував бойовик. В ході проведення процесуально-слідчих дій правоохоронці вилучили:

автомат Калашникова АКС-74 з двома магазинами;

1 гранатометний постріл РПГ-18;

1 гранатометний постріл ВОГ 17 мм «Хаттабка»;

2 тротилові шашки загальною вагою 600 г;

5 димових шашок;

2 гранати РГД-5 із запалами до них;

понад 2,5 тис. набоїв різного калібру;

23 реактивні освітлювальні патрони дистанційної дії калібром 50 мм;

3 електродетонатори типу ЕДП-р.

Вилучену зброю та вибухівку направлено на експертизу. Досудове розслідування здійснюється за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ