Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ заблокувала активи видобувних компаній російського олігарха на понад 1 млрд грн

фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
фото - пресслужба СБУ
1/3
Служба безпеки припинила діяльність організації, яка займалась незаконним видобутком українських надр у промислових масштабах. Нею керував впливовий російський бізнесмен, якому належала ціла фінансово-промислова група.

Про це інформує пресслужба СБУ.

Свої мільйонні прибутки компанія скеровувала на фінансування повномасштабної агресії рф, а також на матеріальне забезпечення окупаційних адміністрацій в Криму та на сході України.

За матеріалами СБУ накладено арешт на особисте майно російського олігарха, активи підконтрольних підприємств і незаконно видобуті корисні копалини на загальну суму понад 1 млрд грн.

З'ясувалося, що він організував незаконний бізнес у Київській та Житомирській областях. Там його комерційні структури займались масштабним видобутком піску та щебеню без сплати податків до держбюджету України в особливо великих розмірах.

Також зловмисники причетні до схем рейдерських захоплень спеціалізованих підприємств надровидобувної галузі нашої держави.

Зароблені "надприбутки" вони виводили в рф через розгалужену мережу офшорних компаній.

Крім того, бізнесмен систематично виправдовував російську агресію, заперечував злочини окупантів і підтримував терористичні організації на сході України. За даними слідства, він також став засновником однієї з російських компаній разом з так званим "міністром днр".

Наразі триває системна робота для притягнення до відповідальності організаторів та учасників цієї злочинної діяльності.

Заходи з блокування правопорушень здійснювали співробітники СБУ спільно з Державним бюро розслідувань та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ