Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

СБУ заблокувала роботу бот-мережі для проведення хакерських атак на системи держорганів

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та припинили діяльність хакера, причетного до здійснення кібератак через бот-мережу на державні електронні інформаційні ресурси.

На початку цього року оперативники СБУ локалізували спробу хакерської атаки на автоматизовані системи держорганів Житомирщини, про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Зловмисники планували отримати віддалений доступ до комп’ютерів для зняття інформації, яка підлягає захисту. Вони також збирались уразити ПК шкідливим програмним забезпеченням. А потім приховано використовувати ресурси у бот-мережі для організації подібних кібератак.

У ході досудового розслідування слідчі СБУ задокументували, що для протиправної діяльності зловмисники використовували закордонні ресурси хостинг-провайдера зі Львівщини. Додаткова перевірка підтвердила, що сервери розміщено на території Російської Федерації і належать фігуранту справи.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання провайдера правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, яку передано для проведення відповідних досліджень.

Слідчі органів безпеки здійснюють досудове розслідування за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Перевіряється також інформація щодо можливої співпраці підозрюваного з представниками спецслужб країни-агресора.

Документування діяльності зловмисника здійснювали співробітники Управління СБ України в Житомирській області під процесуальним керівництвом Житомирської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ