Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

СБУ затримала зрадника, який наводив ракети на шпиталі

Насамперед ворога цікавили локації військових шпиталів та медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію захисники
фото СБУ

Працівники СБУ затримали інформатора рф, який наводив російські ракети на шпиталі ЗСУ у Миколаєві.

Про це в телеграмі  повідомляє СБУ.

Служба безпеки затримала ще одного інформатора спецслужб рф, який збирав розвіддані про Сили оборони у Миколаєві.

Насамперед ворога цікавили локації військових шпиталів та інших медзакладів, де проходили лікування та реабілітацію українські захисники.

Також він намагався виявити місця базування бойових підрозділів ЗСУ та з’ясувати про наявне озброєння.

Крім того зловмисник «малював» для агресора схеми оборонних пунктів поблизу ключових мостів, якими могла рухатись військова техніка Сил оборони.

За наявними даними, окупанти розраховували отримати розвідвідомості від свого інформатора для підготовки ракетно-дронових ударів по військовій інфраструктурі обласного центру.

Але співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зловмисника, задокументували його злочинні дії і затримали у власному помешканні.

Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки було зірвано плани агресора щодо серії повітряних атак на об’єкти українських оборонців.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився співробітник місцевого комунального підприємства.

Відомо, що він потрапив у поле зору загарбників через свої прокремлівські погляди, які оприлюднював у соцмережах. Через це на нього дистанційно вийшов представник спецслужб рф і запропонував співпрацю у війні проти України.

Для виконання ворожих завдань фігурант об’їжджав місто на власному автомобілі та приховано фіксував локації «потрібних» об’єктів.

Потім отримані відомості він позначав на електронних картах, про що «звітував» в анонімному чаті своєму російському куратору.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Наразі він перебуває під вартою. Зловмиснику загрожує 12 років тюрми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ