Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

СБУ затримала зрадницю, яка коригувала російські удари

Найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії ЗСУ
фото пресслужби СБУ

Працівники СБУ затримали у Слов’янську інформаторку рф, яка з вікна власної оселі шпигувала за переміщенням техніки ЗСУ.

Про це повідомляє пресслужба СБУ в телеграмі.

Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну ворожу коригувальницю на Донеччині. Зловмисниця намагалась виявити у Слов’янську локації Сил оборони України та навести по них російські удари.

Найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії ЗСУ, у тому числі реактивних систем залпового вогню, які задіяні у контрнаступі під Бахмутом.

Щоб відслідковувати переміщення українських військ, фігурантка облаштувала у власній квартирі своєрідний «спостережний пункт».

Отриману інформацію передавала на один з прокремлівських Телеграм-каналів, який адмініструють представники російських спецслужб.

У результаті контрдиверсійних заходів співробітники СБУ затримали зловмисницю.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ).

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ