Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Серед внутрішніх переселенців зростає попит на професійне навчання

Про це йшлося на міжвідомчій нараді з питань працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук.

У заході взяли участь представники Мінреінтеграції, Мінекономіки, Мінсоцполітики, Державної служби зайнятості, обласних військових адміністрацій, інших відомств та організацій.

За інформацією Держслужби зайнятості, збільшилася кількість переселенців, які готові долучитися до програми ваучерів на навчання. Так, лише з 1 червня від ВПО надійшло 1353 заявки, що значно більше, ніж подавалося від початку року. Покращенню статистики серед ВПО сприяло запровадження можливості подавати заявки на отримання ваучера онлайн.

Наразі серед професій і спеціальностей, які люди обирають для навчання, переважає робітнича сфера. За видами ваучерів найбільший попит мають такі професії-спеціальності: медсестринство, кухарство, психологія, водії автотранспортних засобів, соціальна робота, електрогазозварювання, охоронна діяльність, тракторист.

Опитування, проведене серед учасників програми, показало, що люди високо оцінюють якість надання службою зайнятості послуги, адже заявка на отримання ваучера в середньому опрацьовується протягом двох днів.

У Держслужбі зайнятості запевнили, що програма ваучерів на навчання фінансується у повному обсязі, а отже працюватиме без обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ