Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Сергій Ніколайчук став заступником голови Нацбанку

Рада Національного банку під час засідання 13 липня 2021 року призначила заступником Голови Національного банку Сергія Ніколайчука.
Сергій Ніколайчук, фото - Укрінформ

Про це інформує пресслужба НБУ.

Відповідну кандидатуру для призначення на цю посаду подав Раді Національного банку Голова Національного банку Кирило Шевченко. Дмитро Сологуб припинив виконання повноважень заступника Голови Національного банку України у зв’язку із завершенням строку повноважень та звільненням із посади.

Сергій Ніколайчук відповідатиме за роботу блоку "Монетарна стабільність", до якого належать: Департамент монетарної політики та економічного аналізу, Департамент статистики та звітності, Департамент фінансової стабільності, Департамент методології регулювання діяльності небанківських фінансових установ, Управління європейської інтеграції та міжнародних програм.

Довідка про Сергія Ніколайчука

У 2004 році з відзнакою закінчив Київський національний університет імені Тараса Шевченка зі ступенем магістра з економіки.

У 2008 році в цьому ж вузі захистив дисертацію на тему "Моделювання трансмісійного механізму монетарної політики в Україні" та отримав ступінь кандидата економічних наук (за спеціальністю 08.00.11 – Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці).

Із 2004 до 2019 року працював у Національному банку України, де пройшов шлях від економіста до директора Департаменту монетарної політики та економічного аналізу.

З вересня 2019 до квітня 2020 року обіймав посаду заступника Міністра в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, де відповідав за аналітичну підтримку рішень з економічної політики, макроекономічний прогноз та залучення інвестицій в країну.

Із квітня 2020 року працював головою департаменту макроекономічних досліджень групи ICU, де відповідав за аналітичну підтримку інвестиційних рішень на ринках, що розвиваються, та на глобальних ринках капіталу, підготовку аналітичних продуктів компанії, а також за розроблення відповідних рекомендацій для клієнтів компанії.

Сергій Ніколайчук співпрацює з Київською школою економіки, а з квітня 2020 року став її науковим співробітником. Також є викладачем Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Має низку досліджень із питань монетарної політики, макроекономічного розвитку та моделювання та відповідних публікацій у фахових виданнях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ