Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» не втримав перемогу у матчі з «Ліоном»

Команда Пауло Фонсеки, виграючи по ходу матчу з рахунком 2:0, не зуміла втримати перевагу. Французький «Ліон», граючи на власному полі при порожніх трибунах, зумів відіграти два голи і при певному збігу обставин навіть міг перемогти. Більше того, «Шахтар» також мав моменти для того, щоб виграти перемогу, однак матч завершився бойовою нічиєю з рахунком 2:2. За «Шахтар» двічі у цьому матчі забив Мораєс.

Донеччани ініціативно розпочали матч, але могли пропустити першими. Дембелє скористався провалом у центрі оборони, вийшов віч-на-віч з воротарем, але П`ятов своєчасно вийшов з воріт та переграв нападника.

Далі "гірники" взяли м`яч під свій контроль. Спочатку Тайсон вивів на удар Майкона - удар був неточним, а потім він вже сам завдавав удар, але голкіпер зреагував.

В кінці  першого тайму «Ліон» створив два моменти, але «Шахтар» не тільки вистояв, а ще й забив гол у роздягальню. Ісмаїлі сильно прострілив в центр штрафної, а Мораєс перевів м`яч в сітку воріт. 0:1 – прекрасне завершення першої половини.

Одразу після перерви французька команда побігла відігруватися, їй навіть вдалося забити, але м`яч справедливо був незарахований – офсайд. «Шахтар» тим часом вибіг в контратаку та забив вдруге. Матвієнко відібрав м`яч та віддав на Марлоса, той переадресував на Алана Патріка, який своїм пасом знайшов знов того ж Мораєса, який більярдним ударом подвоїв рахунок в матчі

Здавалось, що гра вже зроблена, але «Ліон» знайшов в собі сили. Гру пожвавив вихід Депая, який одразу створив кілька моментів, проте наш воротар Пятов був "на висоті".

На 70 хвилині Фекіру вдався гарний навіс на голову Дембелє, який своротив розрив у рахунку. Через 2 захисники проспали підключення Дюбуа, а той зрівняв рахунок – 2:2.

Після такого перевороту «Шахтар» звичайно «поплив». Атака за атакою йшла на ворота Андрія П`ятова. Удача та прекрасні дії воротаря врятували "гірників" від третього пропущеного гола.

Ближче до завершення матчу донеччани прийшли в себе. Кайоде, що вийшов на заміну, мав ідеальний шанс вирвати перемогу, однак не забив. 

Далі у груповому турнірі Ліги Чемпіонів підопічним Пауло Фонсеки  доведеться помірятися силами з «Манчестер Сіті».

Антон Настенко, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ