Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Шахтар" переміг "Гент" і очолив групу

У 4-му турі групового етапу Ліги Європи «гірники» в гостях протистояли бельгійському «Генту».

Перед матчем

Наставник «гірників» Паулу Фонсека зробив дві зміни порівняно з першим поєдинком у Львові. Повернувся до складу після дискваліфікації Фред – він посів місце Максима Малишева. На позиції Віктора Коваленка, що залишився вдома через травму, грав Тайсон.

Перший тайм

На 20-й секунді господарі повели в рахунку. Саймон виконав подачу з лівого флангу на Кулібалі, і височенний форвард головою пробив саме в кут. Забитий м’яч додав упевненості бельгійській команді, що надалі активно діяла на половині поля «Шахтаря». Донеччани повернули контроль над грою ближче до середини тайму. Небезпечно прострілював Дарійо Срна, потужно пробивав зі стандарту Ярослав Ракицький. Здобути бажане вдалося на 36-й хвилині. Тайсона збили в штрафному «Гента», й арбітр призначив пенальті. Вирок чітко виконав Марлос, який проводив цього дня 50-й поєдинок у єврокубках. За п’ять хвилин «оранжево-чорні» вже вийшли вперед. Комбінація за участю Бернарда і Факундо Феррейри завершилась результативним забігом Тайсона. 28-й номер легко відірвався від захисників і впевнено переграв голкіпера. Перед самою перервою «Шахтар» і зовсім забив третій м’яч: Дарійо Срна подав з кутового, а Тарас Степаненко вразив ворота господарів із другого поверху.

Другий тайм

Динаміка в матчі тривала й по перерві. Футболісти «Гента» дедалі частіше почали залишати вільні зони, куди раз по раз уривалися гравці гостей. На 52-й хвилині непоганий удар вийшов у Тайсона – голкіпер господарів у стрибку перевів м’яч на кутовий. Невдовзі шанс відзначитись мав Фред, але його спробу заблокував захисник. Утім, вже на 67-й хвилині бразилець виявився влучним, відправивши м’яч просто у верхній кут бельгійських воріт. Після гола обидва тренери трохи згодом використали всі свої заміни. В донеччан на полі з’явились Дентіньо, Максим Малишевта Іван Ордець – замість Тайсона, Тараса Степаненка й Ярослава Ракицького відповідно. На 83-й хвилині господарі один гол відквитали: Пербе в дотик відправив м’яч у сітку після подачі з флангу Асаре. Відновив розрив у рахунку Факундо Феррейра. Аргентинець опинився в потрібному місці після прострілу Срни з флангу та скидання Бернарда. Бельгійці наприкінці поєдинку відповіли влучним ударом Мілічевича. 5:3 – «Шахтар» узяв гору над «Гентом» і за два тури до завершення основного етапу забезпечив собі перше місце в групі.

Наступний матч донеччани проведуть 6 листопада. В 14-му турі Прем’єр-ліги «оранжево-чорні» в гостях гратимуть із «Олександрією». Початок зустрічі о 19:30.

Ліга Європи – 2016/17. Груповий етап. 4-й тур.

3 листопада 2016 року. Гент. «Гент Стедіум». 14 526 глядачів. +7 градусів.

«Гент» (Гент, Бельгія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 3:5 (1:3)

Голи: 1:0 Кулібалі (1), 1:1 Марлос (36, з пен.), 1:2 Тайсон (41), 1:3 Степаненко (45+3), 1:4 Фред (68), 2:4 Пербе (83), 2:5 Феррейра (87), 3:5 Мілічевич (89)

«Гент»: Рінне, Нільсен, Асаре (к), Гершон, Есіті, Фокет, Деягере (Сайєф, 70), Ренато Нето, Саймон (Ндонгаля, 77), Мілічевич, Кулібалі (Пербе, 74)

Запасні: Тулен, Таравель, Мітрович, ван дер Брюгген

Головний тренер: Хейн Ванхазебрук

«Шахтар»: Пятов, Срна (к), Кучер, Ракицький (Ордець, 78), Ісмаїлі, Степаненко (Малишев, 72), Фред, Марлос, Тайсон (Дентіньо, 71), Бернард, Феррейра

Запасні: Каніболоцький, Бутко, Нем, Борячук

Головний тренер: Паулу Фонсека

Попередження: Степаненко (43)

Арбітр: Олексій Кульбаков (Білорусь)

Джерело - ФК "Шахтар"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ