Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Шахтар» обіграв «Хоффенхайм» у матчі Ліги чемпіонів

Вчора, 27 листопада, відбувся матч Ліги чемпіонів «Шахтар» - «Хоффенхайм». На останніх хвилинах гірники здобули перемогу. Про це інформують у прес-службі ФК "Шахтар".

«Хоффенхайм» (Зінсхайм) – «Шахтар» (Донецьк) – 2:3 (2:2)

 Зінсхайм, «Райн-Некар-Арена»

Голи: 0:1 Ісмаїлі (14), 0:2 Тайсон (15), 1:2 Крамарич (17), 2:2 Цубер (40), 2:3 Тайсон (90+2)

«Шахтар»: Пятов, Матвієнко, Хочолава, Кривцов, Ісмаїлі, Майкон, Степаненко (Алан Патрік, 77), Данченко (Бутко, 90+4), Коваленко (Дентіньо, 85), Тайсон (к), Мораес

Обидві команди зберігали шанси на вихід у плей-оф та не приховували бажання грати лише на перемогу. «Гірники» приїхали до Німеччини без травмованих Марлоса й Ракицького, а Паулу Фонсека випустив у старті Олега Данченка (праворуч), а також вирішив діяти за незвичною схемою з трьома центральними захисниками: Хочолавою, Кривцовим і Матвієнком.

Атакувальний настрій суперників найяскравішим чином позначився вже на початку, і до 17-ї хвилини глядачі побачили три забиті м’ячі. Ісмаїлі, впоравшись на лівому фланзі з опонентом, обігрався з Тайсоном, влетів до штрафного й вирізав м’яч у дальній кут – 0:1. Не минуло й хвилини, як Мораес поборовся в центрі поля та ідеальним пасом вивів на ворота Тайсона, що впевнено переграв Бауманна – 0:2. Швидко оговтатись німцям допомогла миттєва відповідь від Крамарича, який з передачі Бельфоділя в дотик переправив м’яч до сітки. Після такого бурхливого дебюту команди взяли паузу, однак до перерви встигли створити ще по одному моментові. І коли Кривцов з подачі Майкона пробив головою поруч зі штангою, то Цубер своїм шансом скористався і зрівняв рахунок – 2:2.

На старті другої половини матчу «Хоффенхайм» серйозно додав і створив низку непоганих нагод. Двічі рятували своєчасні підкати Хочолави, з ударами здалеку впорався Пятов, а потужний постріл Цубера прийняла на себе поперечина. На 60-й хвилині господарі лишилися в меншості (дві жовті картки за кілька хвилин заробив Солої), проте посунути гру від власних воріт «гірникам» вдалося не одразу, але протягом заключної чверті години саме вони більше володіли м’ячем, натомість небезпечних моментів не бракувало біля одних та інших володінь. З убивчих позицій у центрі штрафного не досягали мети Шульц та Нелсон, у відповідь Тайсон пробив у штангу, а добивання Ісмаїлі дивовижним чином дістав Бауманн. На останній хвилині основного часу в стійку влучив і Майкон. Однак зрештою команда Паулу Фонсеки змогла вирвати перемогу: прохід Ісмаїлі лівим краєм, передача на лінію воротарського, й Тайсон холоднокровно розстрілює кут воріт. 3:2 – «Шахтар» узяв гору над «Хоффенхаймом», Тайсон зробив дубль.

12 грудня в заключному турі «оранжево-чорні» розіграють із «Ліоном» перепустку до плей-оф Ліги чемпіонів, а вже найближчої неділі, 2 грудня, о 17:00 у межах УПЛ проведуть домашній поєдинок з «Олімпіком».

ФК «Шахтар»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ