Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шахти, що не виконують планових показників з видобутку вугілля, не закриватимуть

Шахти, що не виконують планових показників з видобутку вугілля, але які мають кондиційні його запаси, закриватися не будуть. Про це міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб заявив під час свого робочого візиту до Луганської області. За словами Тулуба, шахти, що відпрацювали свій запас вугілля, необхідно приєднати до найближчих діючих шахт, з тим, щоб діючі шахти виступили генеральними підрядниками по проведенню робіт по закриттю шахт, на що буде передбачено бюджетом необхідне фінансування. На думку міністра, таким чином краще вирішуватимуться всі питання, що виникатимуть при закритті шахт, у тому числі і соціальні питання.
На думку заступника гендиректора ДП «Львіввугілля» Миколи Бродера, ініціатива Мінвугілля є виправданою. «Так воно і має бути, більше того, на Львівщині ми застосовуємо таку практику, коли при закритті шахти її приєднують до іншої шахти. Минулого року так було закрито шахту «Бендюзька», яку спочатку приєднали до ДП «Львіввугілля», виробили залишки вугілля, забрали з неї техніку та закрили. 25 лютого в Києві має відбутися квартальна колегія по підсумках роботи в звітний період і планування роботи на майбутній, і на ній розглядатиметься питання щодо можливого закриття певних шахт на Львівщині», – зазначив у коментарі «Гал-info» Бродер.
 Нагадаємо, що у вересні 2006 року Мінвугілля спільно з обласними адміністраціями Луганської, Донецької, Волинської та Львівської областей та за участю профсоюзів створило комісію, основним завданням якої є виконання доручень прем‘єр-міністра щодо покращення структури управління вугільною галуззю. Як раніше повідомив міністр вугільної промисловості Сергій Тулуб, цього тижня має відбутися засідання цієї комісії, потім громадські слухання і після всіх необхідних узгоджень нову структуру управління вугільною галуззю розгляне Кабмін.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ