Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Що це за істоти: Зеленський прокоментував звірське вбивство українського полоненого

Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати, як легко ці звірі вбивають. Президент України прокоментував відео жорстокого вбивства українського військовослужбовця, що потрапив в російський полон.

Нагадаємо, учора ввечері, 11 квітня, в мережі російських каналів з’явилось жахливе відео, на якому російські солдати наживо відрізають голову українському військовополоненому. 

Реакція Президента Зеленського

"Це відео зі стратою українського полоненого світ повинен бачити. Це відео росії, якою вона є. Що це за істоти? Для них немає людей. Син, брат, чоловік, чиясь дитина. Це відео росії, яка збирається зробити це новою нормою, таку звичку знищувати життя.

Це не випадковість, це не епізод. Так було раніше, так було в Бучі тисячі разів.

Кожен повинен реагувати. Кожен лідер. Не чекати, що це забудеться, що пройде час... Ми нічого не збираємося забувати і прощати вбивць. Законна відповідальність буде за все, потрібен програш терору. Ніхто не зрозуміє, якщо лідери не зреагують. Зараз треба діяти. І нам в Україні максимально зосередитись на фронті, максимально допомагати, виганяти окупанта з нашої землі", - сказав президент. 

Глава держави наголосив, що головна мета України - міцність, щоб перемогти.

"Розгром окупантам, вирок вбивцям, трибунал державі-злу. Вічна пам'ять кожній людині чиє життя забрав цей російський терор. Слава усім хто б'ється проти цього зла. Слава Україні", - наголосив президент.

Нагадаємо, Служба безпеки України вже розпочала досудове розслідування цього воєнного злочину. Також усі небайдужі можуть поширити твіт українського волонтера Ігора Лаченкова. Це допоможе привернути увагу західних лідерів та відреагувати на російський терор. 

Американська служба новини CNN знайшла ще одне відео з відсіканням голови українським військовим.  CNN не публікує кадри вбивства, але в описі вказує, що у двох військових були відтяті голови та руки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ