Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Шевченківський гай запрошує на святкування Великодня

Упродовж двох днів — Великодня та Світлого понеділка — на гостей Шевченківського гаю чекатиме низка традиційних Великодніх забав.

"Товариство славне, нумо святкувати Великдень разом у Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Не гучно, але дзвінко, не пишно, але правдиво!

Адже традиції дають нам змогу твердо стояти на своїй землі і тримати стрій навіть у буревії історичної доби", — ідеться на сторінці музею.

16 квітня, неділя

13:00-18:00 "Велика гаївка на галявині"- за участю фольклорних та етногуртів Капела Д'горі, Етерія / Eteria, ДРИҐ — Традиційні танці та співи у Львові, @NAZVA, спеціальний гість — Юрій Йосифович (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно);

з 14:00 впродовж дня “Гаївки для найменших” — тут малечу вчитимуть водити “Жучка”, стародавніх ігор та забавлянь (хата зі с. Либохора 1749 р.);

14:00-18:00 Гаївки з ОУМ "Спадщина" — жива традиція, що підтримується десятиліттями: будемо водити кривий танець, вербовую дощечку, струмок, подоляночку, хорти й вовки, царівну, мости, голубку. А також грати в шума, моргалки, ремня, а хлопці ще будуватимуть вежу та слона (стодола зі с. Либохора, галявина біля озера);

15:00 Презентація збірника гаївок — можна послухати, придбати збірничок і самим навчитися співати гаївок та веснянок (кошти від продажу збірничка йдуть на благодійну допомогу ЗСУ). (хата з с.Люта)

17 квітня, понеділок

Понеділкова програма розпочнеться з 15:00 на головній галявині. Як кажуть організатори, цей день також буде насичений виконавцями, тож радо запрошують прийти послухати й погаївкувати разом з Пиріг і Батіг, BanduraGirl та Lemko Bluegrass Band (головна галявина, біля дзвіниці зі с. Хоросно)".

Квитки можна придбати онлайн тут, щоб уникнути черги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ