Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Шевченко: "Збірна України показала хороший рівень футболу"

Головний тренер національної збірної команди України Андрій Шевченко прокоментував результативну нічию із рахунком 2:2 у матчі кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2018 року із командою Туреччини. Повідомив офіційний сайт ФФУ.

Усе йшло за планом до 80-ї хвилини

На післяматчевій прес-конференції Андрій Шевченко в своєму експрес-аналізі привітав гру команди у виїзному протистоянні із командою Туреччини, зазначивши, що гра складалася згідно плану тренерського штабу «синьо-жовтих» протягом 80 хвилин зустрічі: «Україна показала хороший рівень футболу. Хотілося, щоб після рахунку 2:0, він був кращим. Але турки мобілізувалися після голу «в роздягальню», це дуже допомогло їм морально. Вони стали більше використовувати фланги, де у суперників з'явилася перевага, а в останні 10 хвилин хлопці не могли пресингувати опонентів. Десь нашій команді не вистачило сил».

У цілому, Україна грала краще Туреччини, заявив із впевненістю Шевченко. За словами тренера, це стало можливими завдяки тому, що «синьо-жовті» добре підготувалися до матчу та ретельно вивчили турецьку команду.

Ставка на «гірників» у захисті

Також Шевченко пояснив свої кадрові рішення відносно стартового складу на матч та проведених ним замін: «Я зробив ставку на пару захисників із "Шахтаря", все-таки нам не вистачало Ракицького. Хачеріді? Це чудовий захисник, але я зробив ставку на інших хлопців. Вони пройшли тижневий тренувальний цикл, виконали усі вимоги, які ми ставили перед цими захисниками. Вважаю, що вони зіграли дуже добре у цьому поєдинку. Вихід Сидорчука був нами запланований. Наприкінці матчу я вирішив кинути у бій Петряка, аби освіжити фланг та надати йому швидкості. На жаль, коли ми вже готували заміну, було призначено пенальті у наші ворота, внаслідок чого пропустили гол».

Швидкісний Мор

Окремо наставник української команди виділив у стані команди-суперниці півзахисника Мора, після активних дій якого Туреччина мала свої найкращі моменти в атаці. «Мору не можна давати простір, це гравець має дуже хороші технічні характеристики: швидкий футболіст з хорошою лівою ногою. Наші захисники спочатку давали йому раду, але коли втомилися, то за рахунок індивідуальних якостей він створив нам проблеми в другому таймі», - відзначив Шевченко вінгера турецької збірної.

Забути матч із Туреччиною та готуватися до Косова

Матч із Туреччиною завершився нічиєю і вже став історією, а «синьо-жовтим» найближчими днями доведеться зіграти домашню зустріч зі збірною Косова. Наші майбутні суперники сьогодні із розгромним рахунком 0:6 поступилися фавориту відбіркової групи – Хорватії. Але не потрібно на це зважати, заявив Шевченко, адже перше, що тренер сказав своїм підопічним в роздягальні - щоб вони забули цю гру і вже перебудовувалися на наступну. «Розумію, скільки сил сьогодні витратили наші гравці, а також - наскільки є важливим наступний матч. Збірна Косова - непростий суперник. І з цього моменту хлопці повинні концентруватися на наступній зустрічі», - виокремив Шевченко фокус українського колективу на майбутньому матчі з косоварами.

Надважка група

"Я вже казав, що у нас одна з найважчих груп, яку можна було уявити. Чотири команди-учасниці фінальної частини Євро-2016. Це хороші команди з серйозним потенціалом. Після двох проведених ігор ще рано говорити про турнірну таблицю. Будемо думати, як нам виграти наступні матчі", - завершив тренер спілкування із представниками мас-медіа.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ