Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шість фракцій міськради – за кардинальне переформування проекту бюджету розвитку Львова

Шість голів фракцій Львівської міської ради запропонували відправити на кардинальне переформування проект бюджету розвитку Львова і розглядати його лише після розгляду ухвали про запозичення. Про це йдеться в заяві голів фракцій щодо проекту бюджету розвитку міста Львова.
 Зокрема, у заяві зазначається, що бюджет розвитку Львова сформований за незрозумілими принципами з невідомими джерелами доходів та оснований на застарілому та малоефективному галузевому принципі розподілу коштів. Тому в даному вигляді розглядатися сесією ЛМР не може. Натомість депутати вважають за необхідне сформувати проект бюджету розвитку Львова за програмно-цільовим принципом, що передбачає здійснення видатків лише за сформованими і затвердженими радою програмами розвитку міста. Першим пунктом для формування бюджету має бути дотримання бюджетної резолюції, далі – представлення проекту-ухвали щодо запозичень з детальним викладом механізму їх здійснення, умов запозичень, боргових зобов’язань міської ради, джерел і графіку погашення боргових зобов’язань, розділити витратну частину бюджету на 2 частини – власних надходжень і запозичень; визначити перелік цільових програм, які будуть фінансуватися з кожної з них. Також окремими стрічками при розгляді бюджету в заяві пропонується низка питань, серед них – комплексне вирішення проблеми збору та переробки сміття і Грибовицького сміттєзвалища, а не тільки його рекультивації, будівництво трамвайної колії на Сихів, створення музею в колишній тюрмі на вул. Лонцького та ін. Також слід переглянути в бік зменшення власні витрати на енергетику та водопостачання і визначитися зі стратегією енергозбереження та функціонування теплового господарства.
Зокрема, Юрій Кужелюк, який зачитував колективну заяву, подав пропозицію проголосувати за те, щоб негайно припинити розгляд бюджету розвитку Львова, натомість було оголошено перерву в роботі сесії.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ