Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Шмигаль розповів про етапи повоєнної відбудови країни

Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню "РБК-Україна" розповів про етапи відновлення нашої країни.
Денис Шмигаль

Перший — це оперативне відновлення під час ведення бойових дій. Вікна, двері, дах будівель. Паралельно відновлюється критична інфраструктура. Зруйновані мости замінюються понтонними мостами, тимчасово латаються дороги, відновлюється залізниця.

Другий етап — після завершення воєнних дій. Буде певний етап інвентаризації збитків, розробки проєктно-кошторисних документацій, узгоджень із партнерами. Ми хочемо, щоб вони взяли участь у відновленні України за регіональним принципом. Вже з десяток країн сказали, що вони хочуть відновлювати. Поки буде тривати цей етап до великого відновлення, звичайно, треба буде робити певні речі: розселяти людей, купувати наявне житло, робити замовлення на будівництво наступного, робити додаткові державні програми, щоб стимулювати будівництво в Україні. Стимулювати створення заводів для виготовлення будівельних матеріалів.

І третій етап — це повний план відновлення України, який передбачає структурні зміни. Не просто відбудову будівель, а зміну парадигми нашої держави — відбудова та відновлення разом із нашими партнерами за регіональним і параметричним принципом. У кожному місті має бути сміттєпереробний завод, якісно відновлені мережі, має бути якісна питна вода й водовідведення, очисні споруди. Нас буде цікавити «зелена» економіка, менше викидів на підприємствах. Якщо ми відновлюємо підприємство, ми не ставимо застаріле обладнання й печі, ми будемо ставити сучасне обладнання, енергоекономне та з дуже низьким рівнем викидів. Це нас цікавить і в цьому напрямку ми будемо рухатися.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ