Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Шмигаль розповів про ситуацію з дефіцитом пального в Україні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що проблема з дефіцитом пального, який виник в Україні на тлі військової агресії російської федерації, найближчим часом буде розв’язана.

Про це очільник уряду розповів в інтерв’ю для РБК-Україна, - передає Укрінформ.

За його словами, руйнування російськими загарбниками Кременчуцького НПЗ, а також всіх баз, де був відповідний запас пального, призвело до переривання логістичного ланцюжка, відповідно, до одно-двотижневого дефіциту.

"Зараз ми його надолужуємо, працює Міністерство економіки зі всіма мережами, оптовими постачальниками, веземо достатню кількість пального в Україну, дивимося за пріоритетами, куди підвозити, щоб прибрати ці точки, де зараз найбільша напруга. Думаю, що найближчим часом, як і обіцяло міністерство, ситуація виправиться", - наголосив Шмигаль.

Він уточнив, що наразі залишається складним питання постачання пального, адже відтепер немає Кременчуцького НПЗ, який брав на себе центральну і східну Україну в логістичному забезпеченні.

Однак, нове "логістичне плече" вже сформувалося на західному кордоні, куди нафтопродукти потрапляють з європейських портів, фактично забезпечуючи всю територію України.

"Ми завозимо бензин і дизельне пальне, стратегія у нас є. Але зараз у нас залишився лише західний кордон. Логістика дуже змінилася, ускладнилася і здорожчала. Це, звичайно, може призвести до здорожчання для споживачів.

Зараз ми ведемо перемовини, формула визначення максимальної торгової націнки для трейдерів лишається, ми дуже уважно дивимося, скільки коштує доставка. Декілька гривень може бути різниця у ціні, але дефіцит буде перекриватися", - зазначив прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ