Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Шмигаль: Україна не скасує санкції проти "Лукойлу"

Український прем’єр підкреслив, що Київ наполягає на максимальній відмові партнерів від російської нафти

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував розмови останніх днів зі словацьким візаві Робертом Фіцо, які стосуються обмежень України на транзит нафти російського "Лукойлу" до Словаччини та Угорщини.

Про це Шмигаль написав у Telegram-каналі.

Український прем’єр підкреслив, що Київ наполягає на максимальній відмові партнерів від російської нафти, але при цьому є надійним транзитером "для всіх країн, які цінують свободу та верховенство права" та "беззаперечно виконує Угоду про асоціацію з ЄС".

"Санкції, запроваджені РНБО України, не становлять загрози для енергетичної безпеки Словаччини та Європи загалом, саме тому їх скасування не є предметом обговорення. Відтак маємо повне розуміння Брюсселя в цьому питанні", – підкреслив він.

Натомість, зазначив Шмигаль, загрозою енергетичній безпеці Словаччини є "Росія, її гібридна енергетична війна проти словацького народу, її шантаж та політичні ультиматуми".

"Словаччина – наш надійний партнер, від якого ми не очікуємо шантажу або погроз. Бо погрожувати Україні, яка захищається від агресора, заради того, щоб держава-терорист продовжувала заробляти свої криваві надприбутки – це сумнівний шлях", – сказав він.

Український прем’єр анонсував чергову міжурядову зустріч Україна-Словаччина у жовтні, де сподівається на "конструктивний, прагматичний діалог".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ