Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Швейцарія пропонуватиме українським біженцям продавати дорогі авто

Швейцарія може зобов’язати українських біженців продавати свої особисті автомобілі, щоб надалі отримувати соціальні виплати.

Фото: Depositphotos

Про це повідомляє Хмарочос з посиланням на Neue Zürcher Zeitung. 

Уряд країни вводить суворіші правила контролю за виплатами для шукачів притулку, але остаточне рішення за місцевою владою. За словами директорки департаменту юстиції та поліції Елізабет Бом-Шнайдер, кожен випадок потрібно розглядати індивідуально. Вона наголошує, що українці мають прийняти рівні умови для отримання соціальних виплат.

До решти отримувачів соціальних допомог застосовуються набагато суворіші правила. Сім’ям доводиться розкривати всю інформацію і подавати заявки на найменші витрати.

Ще у березні українців, які понад рік проживають у Швейцарії, попросили перевірити свої активи, якщо вони хочуть і надалі отримувати фінансову допомогу. Зокрема, якщо вартість автомобіля перевищує встановлену владою кантону межу, його доведеться продати.

Кожен швейцарський кантон має свої норми активів для біженців. Наприклад, у кантоні Люцерн ліміт власних активів для отримання соцвиплат – чотири тисячі франків (4,3 тисячі доларів) на одну особу. Якщо ж рахувати ліміт на родину, він складає десять тисяч франків (11 тисяч доларів).

Станом на березень 2023 року у шести федеральних центрах притулку Швейцарії було зареєстровано 75 тисяч українських біженців. Переважна кількість громадян отримала захисний статус S, активований спеціально для українських біженців з початку березня минулого року, за федеральною програмою інтеграції з дозволом на роботу, навчання іноземних мов, підтримкою дитячої освіти та медичного страхування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ