Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сільського голову Прилбич затримали на хабарі

Сільський голова села Прилбичі Яворівського району Львівської області підозрюється у у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. Вказаний посадовець вимагав та одержав загалом 1 500 доларів США неправомірної вигоди за вирішення питання про надання особі у приватну власність земельної ділянки площею 0,1 га, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

При отриманні другої частини хабара в сумі 1300 доларів США правопорушника затримано «на гарячому» працівниками ДЗЕ Національної поліції України та УСБУ у Львівській області.

Підозрюваного затримано в порядку ст.208 КПК України.

На цей час прокуратурою підготовлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Львівської області.

Довідка. Згідно з чинним законодавством, за скоєння кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ