Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Сільський голова підробила документи на землю вартістю 400 тис. грн

На Львівщині судитимуть голову сільради за підробку документів на передачу землі у приватну власність. Збитки, заподіяні зловмисницею територіальній громаді, склали понад 400 000 гривень, повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Працівники Управління захисту економіки Львівщини спільно зі слідчими Старосамбірського відділення поліції та за процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури викрили голову однієї із сільрад Львівщини, яка вчинила неправомірні дії. Зокрема, посадовець підробила рішення сесії місцевої ради, у яке внесла недостовірні дані про безоплатну передачу місцевому мешканцю земельної ділянки для будівництва і обслуговування житла, господарських будівель і споруд.

В подальшому чоловік на підставі цього підробленого рішення виготовив технічну документацію та одержав державний акт на право власності земельною ділянкою загальною площею 0,7 га на території сільради. Таким чином інтересам територіальної громади було заподіяно збитки на загальну суму у 420 000 гривень.

На незаконно надану земельну ділянку накладено арешт. Голові сільради повідомлено про підозру у скоєнні правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт скеровано на розгляд в суд.

Максимальне покарання, яке загрожує зловмисниці, - позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї  тисячі  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ