Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Землю на вул. Медової Печери, 71 у Львові закріпили за Геріатричним пансіонатом

Обласному геріатричному пансіонату передали земельну ділянку, на якій розташований цей заклад. Йдеться про територію, загальною площею майже 14,5 га.
Фото - ЛМР

Таке рішення підтримали на сесії Львівської міської ради, сьогодні, 27 грудня.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача, вся земельна ділянка, якою фактично користується Львівський геріатричний пансіонат, може належати тільки йому і нікому іншому. Позиція про те, що усі 14,5 га мають належати геріатричному пансіонату, є дуже важлива і узгоджена з Львівською обласною радою для того, щоб вони з свого боку могли ініціювати відповідні судові процеси.

«Помилку свідому чи ні, яку допустили більше 10 років тому у Львівській облдержадміністрації, коли за розпорядженням голови більше 2 га цієї ділянки передали незрозумілій громадській організації, треба виправляти.

Сьогодні місто ініціювало кілька судових процесів, тому що люди, які мають в постійному користуванні ніби то цю земельну ділянку, почали протиправну діяльність. Вони зареєстрували на папері право власності на споруду, яка по факту відсутня. Ми всі спільно з обласною радою, спільно з працівниками геріатричного пансіонату виїжджали туди і це зафіксували. Сьогодні справа в суді, є забезпечення позову, яке забороняє третім особам починати там будь-які процеси.

Наступний етап – вирішення питання землекористування і сьогодні маємо перший крок. Місто починає оформляти землі за геріатричним пансіонатом. На частину цієї земельної ділянки – 12 га – ми вже даємо дозвіл на розробку проєкту землеустрою. А на ту умовно спірну земельну ділянку – більше 2 га – даємо чіткі доручення юристам врегулювати це питання в правовий спосіб. Коли це буде врегульовано, обидві земельні ділянки мають бути об’єднані і служити для геріатричного пансіонату», – розповів Любомир Зубач.

Керівниця геріатричного пансіонату Етері Пасека наголосила на необхідності відведення землі, щоб почати капітальні ремонти, зокрема облаштувати укриття для мешканців пансіонату.

«В нас живуть 300 осіб, це люди похилого віку та люди з інвалідністю. Нині серед них 45 внутрішньо переміщених осіб.  

Зараз довкола цієї землі відбувається спекуляція. Хтось зробив там неіснуючу споруду і ми нібито через це маємо відмовитися від тих 2,4 га землі. Але нам потрібна наша земля. В нас досі відкрита територія, є люди з деменцією, які виходять на прогулянку, нам першочергово треба обгородити цю територію. Ми сьогодні не можемо почати жодного капітального ремонту, а маємо потребу зробити укриття. Це сьогодні дуже важливо, а без відповідних документів не можемо цього зробити», – наголосила керівниця геріатричного пансіонату.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ