Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сімнадцять конкурсантів візьмуть участь у Дитячому Євробаченні-2015

На Дитячому Євробаченні-2015 свої країни представить найбільша кількість учасників після рекордного фіналу у Нідерландах 2007 року – сімнадцять. А все тому, що після успішного дебюту на Євробаченні-2015 у Відні Австралія приєднається і до дитячого конкурсу, який відбудеться 21 листопада у столиці Болгарії – Софії. Повідомила прес-служба: UΛ:Перший.

Ще один рекорд Дитячого Євробачення-2015 за останні 8 років – його трансляція. Спостерігати за виступами юних учасників з різних куточків Європи й світу можна буде у 17-ти країнах, що робить конкурс наймасовішим у показі від 2007 року та другим за масштабністю за всю його історію! Серед цих 17-країн буде й Україна, адже Дитяче Євробачення у прямому ефірі покаже UΛ:Перший.

Організатори вже оприлюднили список учасників, які виступлять на найбільшій арені Софії "Армеец". Сімнадцять конкурсантів з України, Болгарії, Албанії, Вірменії, Австралії, Білорусі, Ірландії, Грузії, Італії, Македонії, Мальти, Сан-Марино, Сербії, Чорногорії, Словенії, Нідерландів та Росії уже готові представити свої країни уважним та прискіпливим суддям та глядачам конкурсу. Нагадаємо, що від України на цьогорічне Євробачення поїде Анна Трінчер, яка заспіває пісню "Почни з себе".

Починати відкриття світу із себе пропонує і виконавчий директор конкурсу Владислав Яковлєв. #discover – "відкриваймо" є слоганом ДПКЄ-2015 і водночас його головною темою: "Ми раді вітати серед учасників Австралію та Ірландію. Австралія підтримує майбутнє талантів своєї країни, продовжуючи свою подорож на Євробаченні після успіху Гая Себастьяна цього року у Відні. Ця країна відтепер як учасник події показує свою прихильність до відзначення найталановитіших юних виконавців, і ми раді вітати її у нашій інтернаціональній команді. Адже Дитяче Євробачення завжди прагне до об’єднання і співпраці", – розповів Владислав Яковлєв.

Австралійський суспільний мовник SBS (Special Broadcasting Service), телекомпанія-член Європейської мовної спілки (EBU) з огляду на різницю в часі транслюватиме конкурс пізніше, тому в Австралії голосування телеглядачів не буде й кількість голосів за конкурсанта від цієї країни стовідсотково визначатиме журі.

До 13-го Дитячого Євробачення не приєднаються Угорщина, Хорватія, Кіпр та Швеція. Та організатори очікують, що ці країни делегують своїх представників уже наступного року.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ