Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» повернулася на друге місце у другій лізі

Стрийська «Скала» повернулася на друге місце в турнірній таблиці чемпіонату другої ліги. «Малиново-зелені» у центральному матчі 13 туру вдома обіграла «Інгулець» з Петрового, що в Кіровоградській області – 2:0. За «Скалу» у цьому матчі забивали Роман Лівінський та Віталій Рябушко.
fcskala.com

Для обох команд в плані турнірної таблиці та перспектив виходу у першу лігу матч був особливо важливим. Перемога «Інгульця» дозволяла команді збільшити відрив від стриян на чотири очки, нічия зберігала відстань в одне очко, а перемога «Скала» у разі втрати очок «Вереса» у матчі проти «Реал Фарми» (нічия 0:0) дозволяла повернутися на друге місце в турнірній таблиці.

Головний тренер стриян Василь Малик здивував стартовим складом господарів. В основі не було воротаря Дениса Завгороднього, центрального захисника Валерія Бондаренка, півзахисника Володимира Пришнівського та нападника Андрія Кохмана. Останній відбував дискваліфікацію, Пришнівський не вийшов в основі через хворобу, Бондаренко не грав через ушкодження, а заміна Завгороднього не Герича – ініціатива головного тренера Василя Малика. До слова, Герич у дебюті за першу команду «Скали» провів дуже впевнений матч, у якому кілька разів по-справжньому виручав свою команду.

Обидві команди розпочали матч доволі обережно. Гравці «Скали» та «Інгульця» не поспішали розігрувати свої атаки та здебільшого думали як не забити у чужі ворота, а про те, як не пропустити у власні. Команда гостей атакувала більше, проте по-справжньому гострі моменти створити «Інгульцю» вдавалося не часто. Мабуть, один з найнебезпечніших моментів підопічні Віктора Богатиря створили у середині першого тайму, коли удар Катрюка з штрафного майданчика на кутовий перевів Герич. «Скала» відповіла достойно, але не дуже гостро. Удари Лівінського та Рябушка з гострого кута не були особливо гострими. Зловити суперника на власній помилці гравцям «Скали» вдалося наприкінці першого тайму. Не обійшлося у цьому епізоді без помилки воротаря-капітана Дениса Боброва, який невпевнено зіграв на виході та дозволив Романа Лівінському забити у порожні ворота після власної помилки.

Виграючи у рахунку, гравці «Скали» свідомо віддали ініціативу супернику у другому таймі. «Інгулець» атакував більше, гості більше контролювали м’яч, але ламати позиційну оборону «Скали» їм було непросто. Якщо відверто, то інколи складалося враження, що гравці «Інгульця» не знають як це робити. Команда Василя Малика успішно перекривала усі зони. Більше того, така гра «Скалі» була на руку, оскільки випадала чудова можливість грати на контратаках. «Малиново-зелені» у цьому сезоні уже не одного суперника поклали на лопатки, коли віддавали ініціативу і грали другим номером. У такій грі «Скала» зуміла добре відзахищатися, «приспати» «Інгулець» та забити вдруге. Цього разу про свою індивідуальну майстерність нагадав Віталій Рябушко. Кращий бомбардир «Скали» обіграв двох гравців суперника і на підступах до штрафного майданчика пробив у лівий від Боброва кут воріт – 2:0.

За 71 хвилину матчу у Стрию на «Соколі» «Інгулець» пропустив половину від усіх пропущених голів у другій лізі за 12 матчів. При рахунку 2:0 «Скала» хоч і не без нервів, але таки довела матч до важливої перемоги. Найреальніший шанс забити за «Інгулець» втратив Юрій Перін. У цьому епізоді вище усіляких похвал зіграв Юрій Антонів, який кинувся під удар і ліквідував загрозу. У «Скали» зробити фірмовий рахунок 3:0 проти лідерів не зміг зробити Квич. З вигідної позиції на останній четвертій доданій хвилині Олег пробив над воротами.

У підсумку 2:0 – важлива перемога для «Скали», яка повернула команду на друге місце в турнірній таблиці. 22 жовтня «Скала» на виїзді зіграє перший матч другого кола проти рівненського «Вереса», який наразі посідає третє місце в турнірній таблиці.

«Скала» (Стрий) – «Інгулець» (Петрове) – 2:0 (1:0)

м. Стрий, стадіон «Сокіл». 8 градусів. 350 глядачів. Арбітр матчу: Олександр Сахно  (Київська обл.). Асистенти арбітра: Євген Яковлєв та Володимир Коротін (обидва – Київ). Четвертий арбітр: Олександр Шандор (Львів). Директор матчу ФФУ: Іван Староста (Закарпатська обл.).

«Скала»: 1. Роман Герич, 15. Петро Стасюк, 22. Юрій Антонів-к., 3. Роман Подоляк, 5. Тарас Максимович, 8.  Владислав Клименко (23. Михайло Березовий, 87), 25. Богдан Іванченко (19. Олег Квич, 52), 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун, 93. Назар Кміть (99. Володимир Пришнівський, 64), 20. Роман Лівінський.

Резервні гравці: 98. Денис Завгородній, 18. Валерій Бондаренко, 11. Андрій Маляренко, 17. Едуард Мись.

Головний тренер – Василь Малик.

«Інгулець»: 1. Денис Бобров-к., 19. Ілля Ходуля, 29. Ігор Пащенко, 31. Микола Кобець, 33. Олександр Бриль, 22. Артем Прошенко (24. Дмитро Хорольський, 74), 28. Богдан Сокіл, 99. Микола Коляда, 9. Олесандр Мишуренко (5. Євген Запорожець, 72), 11. Денис Катрюк (77. Юрій Перін, 46), 27. Віталій Колесников.

Резервні гравці: 12. Олександр Полуляхов, 18. Андрій Голуб, 88. Владислав Музика, 55. Павло Тарануха.

Головний тренер – Віктор Богатир.

Голи: Роман Лівінський (38), Віталій Рябушко (71).

Попередження: Роман Подоляк (51), Володимир Пришнівський (90) – Ігор Пащенко (10), Микола Кобець (80).

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ