Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» U-19 обіграла київське «Динамо»

19-річні вихованці стрийської «Скали» здобули дуже важливу перемогу у чемпіонаті Прем’єр-ліги. Команда Павла Кікотя з рахунком 1:0 обіграла 19-річних вихованців київського «Динамо». Автогол захисника Сергія Чоботенка вирішив долю центрального поєдинку 13 туру.
ФК Скала

До цього матчу «динамівці» хоч і набрали на шість очок менше, аніж «Скала», однак зіграли на дві гри менше. Якщо б команда іспанського фахівця Унаї Мельгоси Сорільї вигравала у Моршині, у майбутньому після перенесених двох матчів могла б обходити «Скалу» в турнірній таблиці. Перемога у домашньому матчі над «Динамо» дозволяла «малиново-зеленим» відчепити суперника в турнірній таблиці.

Як і перша професійна команда стрийської «Скали», що виступає у другій лізі, 19-річні «малиново-зелені» футболісти уже звикають грати «другим» номером. Підопічні Павла Кікотя не соромляться віддавати ініціативу супернику і будувати свою гру на помилках суперниках та контратаках. Так і побудували цей матч гравці «Скали», основний акцент зробивши на обороні власних воріт.

Гравці «Динамо» погодилися на такі умови. Поступово кияни заволоділи ігровою та територіальною ініціативою. У захисті гравці «Скали» справлялися з атаками суперника. «Малиново-зелені» не боялися стелитися у підкатах і грати до останнього у кожному епізоді. Брак майстерності господарі компенсували великим бажанням. Зрештою, саме хороша самовіддача на грані пожертви і стала однією з ключових перемоги стрийської «Скали».

Загалом, у цьому матчі дещо краще виглядали гравці «Динамо». Футболісти «Скали» атакували менше, але щонайголовніше, на відміну від «Динамо», зуміли забити. Наприкінці першого тайму «малино-зелені» розіграли кутовий, після якого Павло Тищук прострілив у штрафний майданчик, після чого Сергій Чоботенко зрізав м’яч у власні ворота.

«Динамівці» жодного зі своїх моментів реалізувати не змогли. Два виходи сам на сам з Олегом Біликом змарнував нападник Владислав Алєксєєв.

Битва вихованців академій моршинської «Скали» та київського «Динамо» продовжилася у другому таймі. Тренер «Динамо» Унаї Мельгоса Сорілья провів одразу кілька замін, замінивши плеймейкера та нападника. У другій 45-хвилинці «динамівці» більше тиснули на ворота «Скали», але кожна атака киян билася об захисний мур захисників «Скали». Контратаки у господарів виходили з перемінним успіхом. Якщо гравцям «Скали» щось і вдавалося, то ці моменти на статус особливо небезпечних не претендували.

До завершення гри 19-річні гравці «Динамо» мали кілька можливостей зрівняти рахунок, але в усіх випадках спроби киян були марними. Оборона «Скали» та воротар Олег Білик у цьому матчі тріщини не дали. Маленька «Скала» уже далеко не вперше вдома обігрує київське «Динамо», і, звісно, для президента стриян Миколи Кмітя, тренера Павла Кікотя, усіх працівників клубу та вболівальників такі події завжди радісні та приємні. Таких перемог над такими командами хочеться завжди…

Обігравши вдома «Динамо», «Скала» надалі на другому місці в турнірній таблиці. В активі стриян 29 очок після 13 матчів. Лідер чемпіонату – «Дніпро». Команда з Дніпропетровська набрала 31 очко після 13 матчів. Третя в турнірній таблиці «Ворскла» - 25 очок після 13 ігор.

У суботу, 31 жовтня, «Скала» U-19 зіграє вдома з донецьким «Шахтарем». Цей матч повинен був бути для «Скали» виїзним, але керівники команд вирішили матч першого кола зіграти у Моршині, а у другому колі «малиново-зелені» зіграють на виїзді. 

«Скала» (Стрий) U-19 – «Динамо» (Київ) U-19 – 1:0 (1:0)

24 жовтня 2015 р. 14 год. м. Моршин. Стадіон «Медик». 11 градусів. Хмарно з проясненнями. 350 глядачів. Арбітр – Ярослав Пєсоцький (Суми).Асистенти арбітра – Володимр Дорошенко та Роман Соботюк (обидва – Житомир). 4-й арбітр – Іван Салаш (Калуш). Суддівський спостерігач: Іван Староста  (Закарпатська обл.).

«Скала»: 1. Олег Білик, 27. Віталій Кузів (18. Вадим Альохін, 90+2),  4. Віталій Заторський-к., 2. Микита Демиденко 13. Володимир Заїменко, 23.  Дмитро Баранов, 10. Євген Заїченко,  11. Павло Тищук, 9. Микита Корчемкін (88. Валерій Сад, 61), 77. Владислав Левчик (99. Владислав Неберикут, 84), 7. Дмитро Заїкин (5. Назар Стасишин, 61).

Резервні гравці: 1. Ігор Фіяло, 33. Роман Кузів, 17. Валентин Марічев.

Старший тренер – Павло Кікоть.

«Динамо»: 12. Володимир Маханьков, 17. Руслан Кошелєв (4. Владислав Дубінчак, 79), 18. Артем Ярмоленко, 3. Сергій Чоботенко, 14. Богдан Михайличенко-к., 7. Іван Калюжний-к., 6. Володимир Шепелєв, 8. Артем Козак (5. Євген Смирний, 61), 11. Микита Кравченко (20. Ростислав Тарануха, 46), 21. Віктор Симчо, 9. Микола Шапаренко (7. Іван Калюжний, 46), 13. Владислав Алєксєєв (10. Олексій Щебетун, 46).

Резервні гравці: 1. Ярослав Герасименко, 16. Мирослав Мазур.

Тренер – Унаї Мельгоса Соррілья.

Гол: Сергій Чоботенко (44-автогол).

Попередження: Сергій Чоботенко (79), Іван Калюжний (82), Богдан Михайличенко (89).

galsports.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ