Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» U-19: сьома перемога і максимальні завдання

19-річні гравці стрийської «Скали» продовжують наводити лад вгорі турнірної таблиці команд Прем’єр-ліги. Перспективна «малиново-зелена» команда непогано стартувала у новому чемпіонаті і уже, а це можна писати уже однозначно, закріпилася вгорі турнірної таблиці.

Більше того, 19-річні гравці «Скали» реально претендують на те, аби цього року для когось сенсаційно, а для когось і ні стати переможцями чемпіонату України. Звісно, про такі перспективи говорити наразі рано, але таке завдання від президента «Скали» Миколи Кмітя виглядає хоч і складним, зате реальним.

Зігравши 11 матчів у чемпіонаті Прем’єр-ліги серед 19-річних, гравці «Скали» здобули сім перемог, два матчі звели до нічиїх і два поєдинки програли. Погодьтеся, для команди, яка має професійний клуб у другій лізі, а не у Прем’єр-лізі, як 14 команд конкурентів, такий показник заслуговує слова «респект».

У матчі 11 туру підопічні Павла Кікотя на рідному «Медику» у Моршині екзаменували «Олександрію». Оскільки до даного поєдинку «Олександрія» знаходилася на 10 місці в турнірній таблиці, а «Скала» на четвертому, то фаворитом даної зустрічі однозначно вважали стриян. Та й відверто кажучи букмекери також не сумнівалися у перемозі «малиново-зелених», оскільки коефіцієнт на їхню перемогу давали значно менші, аніж на нічию чи перемогу гостей.

І «Скалі», і «Олександрії» на «Медику» у Моршині довелося боротися не тільки з суперником, а й з погодніми умовами. Дощ зі снігом у прохолодну погоду не дозволяв обом командам показувати свої найкращі якості у цьому матчі. Особливо це стосувалося команди Павла Кікотя, яка вдома майже завжди старається показати комбінаційний атакувальний футбол. На мокрому полі обом командам значно легше було руйнувати атаки суперника, аніж створювати власні. Зважаючи на це, гравці «Скали» не соромилися віддавати ініціативу супернику та ловити його на власних помилках. Така тактика від команди «Скали» була успішною, оскільки у першому таймі гості собі привезли як мінімум дві дуже небезпечні атаки, одна з яких завершилася взяттям воріт. Після прострілу з флангу від Євгена Заїченка Павло Тищук в падінні головою (на фото) у боротьбі з захисником зумів проштовхнути м’яч у ворота.

Забитий швидкий гол господарями в тактиці обох команд нічого не змінив. «Олександрія» катала м’яч на своїй частині поля, а коли переходила за центральну зону, то одразу його втрачала. Інколи гравці гостей намагалися будувати свої атаки дальніми верховими передачами, проте в усіх випадках м’яч відлітав до воротаря Олега Білика. Кіпер «Скали» у першому таймі добряче змерзав, оскільки ударів по його у воротах у першому таймі годі було й пригадати.

«Скала» повністю перегравала суперника у першому таймі. «Малиново-зелені» при кожній помилці суперника летіли в атаку і намагалися забити вдруге. В одній з атак уже на 35 хвилині господарям таки вдалося забити вдруге. Цього разу ефектний та ефективний удар на свій рахунок записав один з лідерів стрийської команди Владислав Левчик. Отримавши передачу з глибини, Левчик метрів з 23-ох перекинув м’яч через воротаря «Олександрії», коли той вийшов з воріт.

Рахунок 2:0 у першому таймі означав наступне – усе для «Скали» і нічого для «Олександрії». Якщо відверто, то і не було видно завдяки чому гості могли щось змінити у першому таймі.

У другому таймі гра від обох команд змінилася уже не суттєво. «Малиново-зелені» надійно перекривали усі зони, давши зрозуміти супернику, що шансів на перемогу у них мало. У другій 45-хвилинці гравці «Скали» хоч створювали певні моменти, проте не такі гострі, як у першому таймі. Якщо відверто, то перший тайм був цікавіший, аніж другий, оскільки «Скалі» забивати уже не було потрібно, а «Олександрія» в атаці була безсилою та беззубою.

Значно цікавішими виявилися останні 15 хвилин зустрічі, коли головні тренери обох команд випустили на поле одразу по кілька «свіжих» виконавців. У «Скали» найбільше старався Неберикут. Владислав в одному з епізодів не зміг пробити влучно по воротах, коли втікав сам на сам з гострого кута.

Що цікаво, наприкінці зустрічі оживилися і гості. Олег Білик нарешті отримав можливість проявити свою майстерність, але в одному з епізодів був безсилим. Атака гостей правим флангом завершилася прострілом на Кирила Ковальчука, який зумів один гол відквитати. На більше команду «Олександрії», яка у цьому матчі прокинулася надто пізно, не вистачило. «Скала» мінімально, зате впевнено здобула свою сьому перемогу у сезоні і підтвердили свої високі наміри у цьому чемпіонаті.

У наступному турі «Скала» проекзаменує «Говерлу». Матч відбудеться в Ужгороді у неділю, 18 жовтня.

«Скала» (Стрий) U-19  «Олександрія» (Олександрія) U-19 – 2:1 (2:0)

Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород).  Асистенти арбітра Тарас Семанюк (Івано-Франківськ)  та Ігор Дебенко (Івано-Франківськ). 4-й арбітр – Юрій Грисьо (Львів). Спостерігач арбітражу: Ярослав Боднар (Тернопіль).

«Скала»: 1. Олег Білик, 27. Віталій Кузів, 4. Віталій Заторський-к., 2. Микита Демиденко, 13. Володимир Заїменко, 23.  Дмитро Баранов, 10. Євген Заїченко (33. Роман Кузів, 85),  11. Павло Тищук (88. Валерій Сад, 83),  9. Микита Корчемкін (14. Святослав Мельник, 70),  77. Владислав Левчик (99. Владислав Неберикут, 61), 7. Дмитро Заїкин (17. Валентин Марічев, 79).

Резервні гравці: 55. Ігор Фіяло.

Старший тренер – Павло Кікоть.

«Олександрія»: 12. Юрій Гаврусевич, 14. Данило Ткач (11. Михайло Зайчук, 74), 17. Валерій Степаненко, 5. Кирило Прокопчук-к., 4. Владислав Шкіндер, 10. Олег Єременко (16. Олександр Савошко, 63), 9. Іван Гура (18. Данило Смиченко, 88), 13. Микита Сентябов, 6. Богдан Литвяк (8. Сергій Максимець, 46), 2. Руслан Бариляк, 3. Вадим Лобода (15. Максим Зінатуллін, 71).

Старший тренер – Сергій Лактіонов.

Резервні гравці: 1. Андрій Бубенцов, 20. Євген Векляк.

Голи: Павло Тищук (15), Владислав Левчик (37) – Кирило Прокопчук (89).

Попередження: Павло Тищук (62), Віталій Кузів (85), Микита Демиденко (90+3) – Владислав Шкіндер (47), Кирило Прокопчук (57).

Галичина Спортивна

Фото: ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ