Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» U-19: замість перемоги – нічия

Стрийська «Скала» U-19 не змогла вдома обіграти аутсайдера чемпіонату Прем’єр-ліги ужгородську «Говерлу».

Команда Павла Кікотя, повністю перегравши свого суперника, як це не дивно, але врятувалася від поразки у другому таймі. Підсумковий рахунок 2:2 аж ніяк не відобразив перебіг подій на ігровому полі. Автогол гравця «Скали» Вадима Альохіна, а також єдиний використавний гольовий момент гравців «Говерли» перевернув у матчі усе з ніг на голову. «Скала» відігралася наприкінці поєдинку, але в компенсований арбітром час не змогла вирвати перемогу – нічия 2:2.

 Потужний старт у першому колі «Скала» відверто загальмувала у весняній частині чемпіонату. На чемпіонство «малиново-зелені» уже не претендують, а відтак команда Павла Кікотя зробить усе можливе, щоб завершити чемпіонат у п’ятірці кращих клубів Прем’єр-ліги. Перемога над відвертим аутсайдером ужгородською «Говерлою» зміцнила б місце «Скали» в турнірній таблиці, однак справедливість у футболі діє далеко не завжди.

 Проблеми «Говерли» U-19 на фоні основної команди, мабуть, не особливо комусь цікаві. Для того, щоб заробити бодай щось 19-річні гравці «Говерли» грають у чемпіонаті Закарпатської області. Зігравши матч на чемпіонат області у суботу, гравці «Говерли» спромоглися ще й відібрати очки у «Скали» на полі суперника на наступний день. Команді гостям було настільки важко, що про перемогу у цьому матчі команда Валентина Слюсара не думала взагалі. Гості майже увесь матч грали на відбій і свого бажаного результату, як зазначив після гри Валентин Слюсар, команда добилася.

 Парадокс, але у футболі буває, що одна команда забиває три голи, інша – один і у підсумку нічия 2:2. За увесь матч «Говерла» створила лише один гольовий момент, який реалізувала. Юрій Дрозд вивів свою команду вперед у другому таймі, в той час коли атакувала здебільшого «Скала». До цього моменту м’яч у власні ворота зрізав захисник «Скали» Вадим Альохін.

 Здавалося б, після голу Микити Корчемкіна у першому таймі «Скала» спокійно доведе матч до перемоги. «Говерла» настільки відверто відбивалася, що про атаку навіть ніхто не думав. Команда захищалася усіма польовими гравцями, а коли гості переходили центр поля і заробляли право на штрафний удар, у штрафний майданчик біг лише один гравець.

 Незважаючи на нещастя у вигляді забитого гола, а також пропущену результативну контратаку, «Скала» зусиллями Святослава Мельника та Владислава Левчика зуміла відігратися. Мельник, який вийшов на заміну у другому, асистував нападнику «малиново-зелених».

 Господарі поля з усіх сил намагалися дотиснути суперника і вибороти, здавалося б, заслужені три очки. Втім, справедливості у цьому матчі не було. «Скала» знову не перемогла аутсайдера. «Малиново-зелені» в останньому домашньому матчі сезону замість трьох очок здобула лише одне. В останніх трьох матчах, які, до речі, «Скала» проведе на виїзді, тренерському штабу команди уже можна награвати якомога більше гравців з власної академії футболу. За чемпіонство у цьому сезоні «Скала» не побореться, а от награвати футболістів з прицілом на наступний сезон, звісно, що треба.

 «Скала» U-19 – «Говерла» U-19 – 2:2 (1:0)

Арбітр – Андрій Кошура (Чернівці). Асистенти арбітра – Володимир Бамбурак та Євген Гашков (обидва – Чернівці). 4-й арбітр – Андрій Холявко (Львів). Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

«Скала»: 1. Олег Білик, 27. Віталій Кузів, Владислав Барський (2. Микита Демиденко, 56), 18. Вадим Альохін, 88. Дмитро Зайчек,  23.  Дмитро Баранов (6. Артем Челядін, 74), 11. Павло Тищук (8. Валерій Сад, 66),  10. Євген Заїченко, 33. Роман Кузів (14. Святослав Мельник, 86), 9. Микита Корчемкін-к., 77. Владислав Левчик.

«Говерла»: 1. Володимир Дядюк, 2. Стефан Федак, 17. Іван Веждел, 13. Богдан Будз, 4. Руслан Гогерчак, 14. Максим Минайленко (6. Юрій Дрозд, 75), 5. Іван Варваринець (19. Андрій Філіпп, 72), 7. Дмитро Рацин-к., 10. Сергій Бобик, 11. Сергій Машталір, 9. Владислав Лебідь (8. Вячеслав Пінковський, 59).

Голи: Микита Корчемкін (16), Владислав Левчик (90+1) – Вадим Альохін (55-автогол), Юрій Дрозд (80).

Попередження: Максим Минайленко (65). 

Богдан Пастернак, Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ