Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Скала» вийшла на друге місце у другій лізі

Друголігова стрийська «Скала» не збавляє обертів у чемпіонаті України. Безпрограшна серія «малиново-зелених» складає уже десять матчів, а от нова переможна серія стриян досягла уже двох ігор. Після розгромної перемоги у Ковалівці над лідером другої ліги «Колосом» (3:0) підопічні Василя Малика здобули вольову перемогу вдома над херсонським «Кристалом» - 2:1.

Перемога у цьому матчі «Скалі» далася дуже і дуже непросто. «Кристал» неодноразово поставав такою командою, яку аж ніяк не доводилося шукати внизу турнірної таблиці другої ліги. Якщо відверто, то аналізуючи домашні матчі «Скали», то чимало команд, які займають місця внизу турнірної таблиці, по-справжньому давали бій «Скалі», і навіть відбирали очки.

Оскільки «Скала» у цьому сезоні з усіх сил виконує завдання свого президента Миколи Кмітя, а саме вихід у першу лігу, «малино-зеленим» просто таки необхідно брати максимум у кожному матчі і аж ніяк не дивитися на те, яке місце посідає той чи інший суперник.

Херсонський «Кристал» добряче попив крові «Скалі» у Стрию. Команді Сергія Шевцова, який, до слова, «відзначився» у Стрию своєю агресивною і водночас дивною у деяких епізодах поведінкою, не без фарту, але таки вдавалося стримувати атаки «малиново-зелених». «Скала» у першому таймі, як і в цілому у матчі, переграла суперника. В позиційних атаках чи контратаках господарі створювали більше. Традиційно виділялися гравці атакувального плану: Пришнівський, Скакун, Квич, Рябушко, Кохман. За перший тайм господарі створили мінімум 3-4 гольові моменти, але з жодного з них витиснути максимум ні Квичу, ні Скакуну, ні іншим гравцям не вдалося. Неодноразово свою майстерність демонстрував воротар «Кристала» Денис Касперович.

«Кристал» у першому таймі, хоч і здебільшого захищався, однак під командуванням свого капітана Сергія Цоя при кожній нагоді намагався розганяти і свої атаки. Деякі з них були по-справжньому гострими. Не так майстерність воротаря Завгроднього як неточність гравців гостей не дозволяла їм відкрити рахунок. Усе кардинально змінилося  в компенсований арбітром час, коли на третій доданій хвилині гості таки забили. Цой виконав удар зі штрафного, а Завгородній відбив м’яч прямісінько під Берладима. Останньому нічого не залишалося зробити, як підставити ногу і добити м’яч у ворота.

Гол в роздягальню лише розізлив Василя Малика та його команду. На другий тайм «Скала» вийшла ще мобільнішою, а що найголовніше, результативнішою командою. Зрівняти рахунок господарям вдалося дуже швидко. Що цікаво, господарі, як і гості, забили також після стандарту. Скакун подав зі штрафного, а Сергій Цой зрізав у власні ворота так, що воротар Касперович лише поглядом провів м’яч у власні ворота.   

При рахунку 1:1 «Скала» контролювала перебіг подій на полі. Як і в першому таймі, так і у другому, гра «малиново-зеленим» вдавалася. Найбільше місцевих вболівальників радувало те, що моменти біля воріт «Кристала» виникали регулярно. В позиційній атаці команда Василя Малика діяла цікаво, різноманітно, а, щонайголовніше, інколи нестандартно. Креативу «Скалі» не бракувало, а відтак цікаві комбінації часто заставляли хапатися за голови як і футболістів, так і вболівальників на трибунах. Особливо шикарною виглядала комбінація, коли Рябушко, ввірвавшись у штрафний майданчик, не пожалів передачу на Кохмана, який з вбивчої позиції не зміг переграти воротаря Касперовчиа. Якщо відверто, то і Кохман, і вболівальники уже бачили м’яч у воротах у цій ситуації.

Загалом, у другому таймі «Кристал» здебільшого захищався. Команда гостей не могла на рівних боротися з суперником, оскільки поступалася у швидкостях як і індивідуальних, так і командних. Здавалося б, якщо «Скала» додасть, то зможе забити переможний гол і дотиснути суперника. Що цікаво, сталося, як і гадалося. Підопічні Малика продовжили атакувати і свого таки добилися. Стасюк знайшов передачею Кохмана у штрафному майданчику, той скинув м’яч під удар Рябушку, а Віталій потужно і прицільно пробив у дальній кут з-за меж штрафного майданчика.

При рахунку 2:1 гравці «Кристала» уже з усіх сил пішли в атаку. Втім, усі атаки гостей билися об захисні редути «Скали». Незважаючи на нервові хвилини наприкінці зустрічі, «малиново-зелені» таки здобули сьому перемогу у чемпіонаті і, зважаючи на поразку «Вереса» від  «Колоса» (0:3), «Скала» перемістилася на друге місце в турнірній таблиці. Проявлений характер у грі проти непростого «Кристала» дозволив «Скалі» дотиснути суперника і ще на крок наблизитися до першої ліги. Так тримати, стрияни!

«Скала» (Стрий) – «Кристал» (Херсон) – 2:1 (0:1)

3 жовтня 2015 р. 16 год. м. Стрий. Стадіон «Сокіл». 25 градусів. 1000 глядачів. Арбітр – Вадим Запрутняк (Ужгород). Асистенти арбітра –Володимир Федунець (Тернопіль) та Євген Гашков (Чернівці). 4-й арбітр: Олег Притула (Львівська обл.). Спостерігач арбітражу: Олександр Циганков (Тернопіль).

«Скала»: 98. Денис Завгородний, 15. Петро Стасюк, 22. Юрій Антонів-к., 18. Валерій Бондаренко, 3. Роман Подоляк, 23.  Михайло Березовий, 10. Віталій Рябушко, 7. Дмитро Скакун, 19. Олег Квич (9. Віталій Лазаренко, 57), 49. Андрій Кохман (20. Роман Лівінський, 87), 99. Володимир Пришнівський (5. Тарас Максимович, 88).

Головний тренер – Василь Малик.

«Кристал»: 12. Денис Касперович, 5. Георгій Сальвай, 14. Костянтин Бічевий, 91. Роман Худченко, 19. Ярослав Поплавка, 69. Роман Ленський (44. Ілля Шевцов, 80), 9. Євген Білоусов, 7. Сергій Цой-к.,  8. Віктор Мартян, 11. Іван Гливий, 17. Андрій Барладим (10. Олександр Овчинников, 83).

Головний тренер – Сергій Шевцов.

Голи: Сергій Цой (47-автогол), Віталій Рябушко (79) – Андрій Барладим (45+3).

Попередження: Роман Подоляк (45+3), Дмитро Скакун (63), Юрій Антонів (83) – Іван Гливий (61), Євген Білоусов (69), Денис Касперович (80), Віктор Мартян (83).

Галичина Спортивна

Фото: ФК "Скала"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ