Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Скандал у Федерації шахів України

"Федерація шахів України. Інституція, діяльність якої призвела до втрати шахових позицій України у всіх напрямках", - Назар Фірман.
Назар Фірман

Львівський гросмейстер, член виконкому ФШУ, заступник президента Львівської обласної федерації шахів Назар Фірман оприлюднив різку критику діяльності керівництва Федерації шахів України. Зокрема, він звинуватив президента ФШУ Віктора Капустіна та першого віце-президента Юрія Гнипа у низці суперечливих та скандальних дій, які, на його думку, завдали значної шкоди авторитету українських шахів на міжнародній арені.

Серед головних претензій - непрозора робота з міжнародними шаховими організаціями, зокрема з ФІДЕ, лояльність до керівництва ФІДЕ на чолі з росіянином Аркадієм Дворковичем, колишнім віцепрем'єром РФ. Зокрема Фірман навів приклад нещодавньої поїздки Гнипа на Кубок світу FIDE в Баку в ролі офіційного представника ФІДЕ.

Також критиці піддано роботу ФШУ у сфері шахів вищих досягнень, масових та дитячих шахів. Говориться про численні скандали, відсутність прозорості та професіоналізму.

Загалом Назар Фірман опосередковано закликає до зміни керівництва ФШУ, вважаючи, що їхні дії завдали непоправної шкоди авторитету українських шахів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ