Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Скандальному військкому Борисову обрали запобіжний захід

У Києві суд обрав запобіжний захід колишньому керівникові Одеського регіонального центру комплектування Євгену Борисову. Його відправили під варту на два місяці з можливістю внести заставу у розмірі 150 мільйонів гривень. Борисова підозрюють у незаконному збагаченні та порушенні порядку несення військової служби.

Про це повідомляє «Суспільне».

Нагадаємо, раніше Національне агентство із питань запобігання корупції дійшло висновку, що Борисов незаконно збагатився на суму у 188 мільйонів гривень.

Голова НАЗК Олександр Новіков наголосив, що сума цього незаконного збагачення є рекордною.

Що цьому передувало?

Журналісти-розслідувачі «Української правди» відшукали в Іспанії маєток та офіс, які належать матері й дружині начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

Видання зазначає, що згідно з витягами з іспанського реєстру родина Борисова за час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості й автівок на мільйони доларів США.

Ще в березні у ЗМІ поширилася інформація, що матір головного військового комісара Одеси придбала віллу у провінції Марбелья в Іспанії, а дружина — комерційну нерухомість поруч. Також, як зазначається, у власності родини з’явився позашляховик Mercedes Gelendvagen.

Після розголошення цієї інформації Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану та незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 Кримінального кодексу України).

Журналісти УП взяли витяги з іспанського реєстру на маєток та офісне приміщення. Ті, як зазначається, підтвердили, що власниками майна приблизно на 4,5 млн євро є родичі Борисова. Сам Борисов заявив, що не володіє інформацією про придбання маєтків його родиною.

Президент Володимир Зеленський дав доручення Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному «негайно звільнити» з посади Борисова. За словами глави держави, на Ставці він також доручив створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони — генерала Олександра Павлюка — разом із правоохоронним блоком та НАЗК для перевірки всіх військкомів у всіх регіонах України, «щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті».

Згодом проти Євгена Борисова відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 426-1КК України та відсторонили військкома від посади. Йому загрожує до дванадцяти років ув’язнення.

У Києві затримали колишнього одеського воєнкома

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ