Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Скоро відбудеться «Табір живої історії української середньовічної культури Тустань»

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Тустань» з 2 до 4 серпня запрошує на «Табір живої історії української середньовічної культури Тустань». Про це повідомляє ЛОР.

Табір відвідають реконструктори з усієї України, які поділяться подробицями побуту середньовічної епохи, навчать опановувати ремесла та познайомлять учасників з таємницями військової справи.

Чимало артефактів епохи лицарства було знайдено в Тустані в ході археологічних досліджень – фрагменти кольчуги, бойові сокири, наконечники стріл, шпори, підкови, вудила. Особлива річ – хрест-енколпіон, нагрудний оберіг часів давньокняжої доби, який відображає духовний спосіб життя тогочасного лицаря та свідчить про багатство історії цих місць.

У програмі – пізнавальні лекції, майстер-класи з ремесел, стройовий вишкіл, маневри лицарів та кухня середніх віків. Особливістю табору стане вже традиційний театралізований штурм фортеці.

"Це все та навіть більше, ми готуємо, щоб відвідувачі могли краще пізнати історію України – землі високої культури та звитяжних лицарів, нащадками яких ми є", – зазначають організатори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ